Φίλοι για Πάντα

Το ταινιάκι “Φίλοι για πάντα” δημιούργησαν τα “Υποβρύχια”.

Αφού, λοιπόν αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τεχνική της κινούμενης εικόνας, χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες, επέλεξαν τους ήρωες της ιστορίας τους…

…όλοι μαζί έφτιαξαν την ιστορία, ζωγράφισαν το ιστοριογράφημα, δημιούργησαν τα σκηνικά και τους ήρωες με πλαστελίνη…

…και ενθουσιασμένα άρχισαν τις λήψεις!

Καλό καλοκαίρι!

Από το Νηπιαγωγείο Γέρακα

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα 2015

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2015 θα λειτουργεί στο σχολείο μας Καλοκαιρινό Πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.

Για παιδιά Δημοτικού:

Υπεύθυνοι προγράμματος για τα παιδιά του δημοτικού είναι οι Τουμπέκης Ανδρέας και Μελισσινάκη Κάλλια, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι έχουν συνθέσει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τα παιδιά όλων των ηλικιών. Οι δραστηριότητες ποικίλουν διατηρώντας έντονα τον εκπαιδευτικό αλλά και τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα του προγράμματος.

Το πρόγραμμα ανά εβδομάδα περιλαμβάνει:

 • επίσκεψη στην παραλία του Σχινιά 1 φορά την εβδομάδα για κολύμπι, παιχνίδι στην άμμο και οργανωμένες δραστηριότητες
 • μάθημα windsurfing 1 φορά την εβδομάδα, από την προπονήτρια Tonia Frey
 • 1 εκδρομή κάθε εβδομάδα για δραστηριότητες εκτός σχολείου (οργανωμένα πάρκα, αναρρίχηση, νεροτσουλήθρες)
 • 2 ήμερες εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων εντός σχολείου (αθλητικά παιχνίδια, κολύμβηση στην πισίνα, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρι εικαστικών, μοντέρνος χορός κ.α.)
 • Γνωριμία/παρουσίαση ενός νέου αθλήματος κάθε Παρασκευή (ξιφασκία, επι- τραπέζια αντισφαίριση, τζούντο, χόκεϊ στο χόρτο) από εξειδικευμένους προπονητές και αθλητές.
 • Μεταφορές με σχολικό λεωφορείο
 • Μεσημεριανό φαγητό.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε με τη γραμματεία του σχολείου στα τηλ. 2106614570, 2 ή με email: dimotiko@argiri-laimou.edu.gr

Για παιδιά Νηπιαγωγείου:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 – 6 ετών. Υπεύθυνη του προγράμματος για τα παιδιά Νηπιαγωγείου είναι η εκπαιδευτικός Βασιλική Λυμπέρη.

“ΠΑΡΑΜΥΘΟΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ” είναι ο τίτλος του προγράμματος και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μέσα από ποικιλία δραστηριοτήτων στους φανταστικούς κόσμους των παραμυθιών.

Το πρόγραμμα ανά εβδομάδα περιλαμβάνει:

 • επίσκεψη στην παραλία του Σχινιά 1 φορά την εβδομάδα για κολύμπι, παιχνίδι στην άμμο και οργανωμένες δραστηριότητες,
 • 1 εκδρομή κάθε εβδομάδα για δραστηριότητες εκτός σχολείου (οργανωμένα πάρκα, αναρρίχηση, νεροτσουλήθρες)
 • 2 ήμερες εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων εντός σχολείου (κολύμβηση στην πισίνα, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρι εικαστικών, αγγλικά, φωτογραφία κ.α.)
 • Φιλαναγνωστικές δραστηριότητες στη βιβλιοθήκη του σχολείου.
 • Μεταφορές με σχολικό λεωφορείο.
 • Μεσημεριανό φαγητό.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε με τη γραμματεία του σχολείου στα τηλ. 2106614570, 2 ή με email: nipiogeraka@argiri-laimou.edu.gr

 

Μικρή Ολυμπιάδα

Στις αρχές Μαΐου και με πρωτοβουλία των παιδιών του νηπιαγωγείου αφιερώσαμε 3 μαθήματα για να γνωρίσουμε κάποια από τα ολυμπιακά αθλήματα με έμφαση στα αθλήματα του στίβου.

Τα παιδιά φόρεσαν την αθλητική τους περιβολή και ενθουσιασμένα με την ιδέα συμμετείχαν δείχνοντας μεγάλη προσοχή και αφοσίωση.

Στην αυλή του σχολείου έτρεξαν σε αγώνες ταχύτητας, πήδηξαν στο σκάμμα, πέρασαν εμπόδια, πέταξαν δίσκο και ένα μικρό ακοντιάκι, ενώ φορώντας το μαγιό τους στην πισίνα του σχολείου έκαναν κολυμβητικούς αγώνες με τη σανίδα τους.

Εκτός από τα παιδιά που χάρηκαν ιδιαιτέρως με την μικρή ολυμπιάδα που οργανώσαμε χαρήκαμε και εμείς για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξαν. Η πρωτοβουλία τους αυτή έδωσε την ευκαιρία σε μας, να ανακαλύψουμε τις ιδιαίτερες αθλητικές τους ικανότητες και στα παιδιά να ξεδιπλώσουν τα κρυφά ταλέντα τους στον αθλητισμό.

Οι δάσκαλοι της κολύμβησης

Ανδρέας Τουμπέκης και Κάλλια Μελισσινάκη

Νηπιαγωγείο Γέρακα

Μικροί Εξερευνητές στη Φύση!

Τα «Πουλάκια» του Παιδικού Σταθμού στα πλαίσια του project τους με θέμα «Τα πουλιά» επισκέφτηκαν το περιβαλλοντικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

Αφού συγκέντρωσαν πληροφορίες για τέσσερα είδη πουλιών: το Νανοβουτηχτάρι, το Σταχτοτσικνιά, τη Φαλαρίδα και τον Κότσυφα, ξεκίνησαν την εξερεύνηση στο πάρκο για να βρουν τα ίχνη τους. Ανακάλυψαν τις φωλιές τους κρυμμένες στα κλαδιά των δέντρων και την τροφή τους στο έδαφος.

Αναζητώντας συνάντησαν τη λίμνη και φυσικά γνώρισαν και τους κατοίκους της, τα πουλιά του νερού.

Τελικά διαπίστωσαν πως είναι λίγο κουραστικό να είσαι εξερευνητής αλλά η χαρά της ανακάλυψης είναι πολύ μεγαλύτερη!

Τα «Πουλάκια» από τον Παιδικό Σταθμό Γέρακα

English Theatre Club – “Snow White”

Την Παρασκευή 8 Μαΐου επισκέφτηκε το σχολείο μας το English Theatre Club με την παράσταση “Snow White” για τις μικρές τάξεις, από το Νηπιαγωγείο ως τη Γ’ δημοτικού.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα παραμύθι με στοιχεία κουκλοθέατρου αλλά και ζωντανής παράστασης πλαισιωμένα από τραγούδι, χορό και κίνηση και πάντα στην Αγγλική γλώσσα.

Τα παιδιά παρακολούθησαν αλλά και συμμετείχαν ενεργά στην παράσταση, ως καθρέφτες, στρατιώτες, πουλιά του δάσους και νάνοι!

Από Δημοτικό Σχολείο

Αφήγηση Παραμυθιού από τον Παιδικό Σταθμό

Η Ομάδα των Προνηπίων του Παιδικού Σταθμού Γέρακα των Εκπαιδευτηρίων Αργύρη-Λαιμού με αφορμή την έρευνά της για τα Πουλιά στάθηκε σε μια ιστορία για έναν παπαγάλο.

Την Πέμπτη 4/06/15 στη ζώνη 16.00-17.00 του διαδικτυακού ραδιοφώνου European School Radio θα μας αφηγηθούν την ιστορία από το βιβλίο του Εδουάρδο Γκαλεάνο Η Ανάσταση του Παπαγάλου «διαβάζοντας» τις εικόνες του!

Από τα Πουλάκια του Παιδικού Σταθμού Γέρακα

3ο Φεστιβάλ Αειφορίας

Αγαπητοί γονείς και φίλοι του σχολείου,

«Μήπως Αειφορία σημαίνει να ανακαλύπτεις και να μαθαίνεις καινούρια πράγματα μπαίνοντας σε ανοιχτές πόρτες…και να έχεις κι εσύ τη δική σου πόρτα ανοιχτή ή και να δημιουργούμε όλοι μαζί κάτι…​»

Τα Εκπαιδευτήρια Αργύρη-Λαιμού στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των καινοτόμων προγραμμάτων των τμημάτων του Παιδικού Σταθμού, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο Γέρακα για τη χρονιά 2014-15 διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Αειφορίας 2015 και σας καλούν να συμμετέχετε σε αειφορικές δράσεις με κύριους συντονιστές τους ίδιους τους μαθητές και  μαθήτριες.

  Κατά την επίσκεψή σας ετοιμαστείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις αισθήσεις για να παρακολουθήσετε το εργαστήρι μαγειρικής προσφοράς της ομάδας Ροδιά σε συνεργασία με την Προσχολική Αγωγή Κορυτσάς, να παίξετε ψηφιακά παιχνίδια που κατασκεύασαν μαθητές/τριες στο εργαστήρι Η/Υ, να δείτε ταινίες και βίντεο από το εργαστήρι οπτικοακουστικών μέσων αλλά και τις τάξεις, να ακούσετε τραγούδια από την χορωδία του δημοτικού, να παίξετε «τζαμί» με το Α1, να παιχνιδοτραγουδήσετε με το Α2, να δημιουργήσετε «βρώσιμες» σημαίες με τη Β’ τάξη, να «στρώσετε» το μεσογειακό τραπέζι με το Γ1, να πειραματιστείτε με τα μέρη του σώματος με το Γ2, να «επισκεφθείτε» το διάστημα με το Δ1, να χειροτεχνήσετε με λίθους με το Δ2, να συναισθανθείτε μουσικά με την Ε’ τάξη, να ακούσετε ραδιοφωνικές εκπομπές και να δημοσιογραφήσετε με την ΣΤ΄ τάξη.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, 17:00-21:10 στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου (Λ. Γέρακα 1, Γέρακας).

Παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα των δράσεων του 3ου Φεστιβάλ Αειφορίας και μία σύντομη περιγραφή τους, καθώς και τον διαχωρισμό των μαθητών/τριών στις δύο βάρδιες με βάση τον οποίο θα οργανώσετε την επίσκεψή σας.

Σας περιμένουμε να συνδημιουργήσουμε,

Η Διοίκηση, το προσωπικό και οι μαθητές/τριες

των Εκπαιδευτηρίων Αργύρη-Λαιμού

Δράση ομάδας Νηπίων για αδέσποτα Γατάκια

Η ομάδα Νηπίων του Γέρακα, τα “Υποβρύχια”, υιοθέτησαν μία γάτα μαζί με τα γατάκια που γέννησε στην αυλή του σχολείου μας.
Στο παρακάτω βίντεο περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιήθηκε εκπαιδευτικά το γεγονός αυτό.

Από το Νηπιαγωγείο Γέρακα

Πασχαλινά Παιχνίδια από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο ενός Προγράμματος Ομαλής Μετάβασης των Νηπίων στο Δημοτικό

Καθώς πλησίαζε το Πάσχα η ομάδα του Νηπιαγωγείου, τα “Υποβρύχια” ετοίμασαν δράσεις, σύμφωνα με πασχαλινά έθιμα – παιχνίδια από όλο τον κόσμο, για όλο το σχολείο! Μια ευκαιρία μέσα από το παιχνίδι να γνωριστούν τα νήπια με παιδιά όλων των τάξεων και να δώσουν ραντεβού για παιχνίδι και καινούριες συνεργασίες την επόμενη χρονιά.

Όπως και στο Saalfeld της ανατολικής Γερμανίας, έτσι κι εμείς, με την βοήθεια του Α1, Α2 και Δ1, σχεδιάσαμε και διακοσμήσαμε Αυγά για να στολίσουμε την μουριά στην αυλή μας!

Την επόμενη μέρα προσκαλέσαμε τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου μαθητές και μαθήτριες των Ε΄και Στ΄ τάξεων για να παίξουμε το πασχαλινό παιχνίδι “Τα αυγά που κυλάνε” σύμφωνα με αγγλικό κι αμερικάνικο έθιμο.

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στα πασχαλινά έθιμα του κόσμου, την Πέμπτη μαζί με το Δ2, το Γ1 και το Γ2, γίναμε μάγειρες και φτιάξαμε … τη  “Γιγάντια Ομελέτα” με 100 αυγά. Στην Γαλλία, στο χωριό Haux, η γιγάντια ομελέτα αποτελείται από 5.000 αυγά!

Μμμμμμιαμ!

Τέλος, την Παρασκευή, μαζί με τους μικρότερους φίλους μας τα “Πουλάκια” από τον Παιδικό Σταθμό, πραγματοποιήσαμε Κυνήγι Πασχαλινών Αυγών, όπως συνηθίζουν να κάνουν στη Γερμανία και σε άλλες χώρες!

Ήταν μια εβδομάδα γεμάτη χρώματα, γέλια, γνωριμίες, καινούργιες φιλίες, συνεργασίες, όμορφες στιγμές.

Μια εβδομάδα γεμάτη πασχαλινές περιπέτειες!

Από το Νηπιαγωγείο Γέρακα

Εκπομπές της Στ΄ τάξης στο European School Radio

Αγαπητοί/ ές,

Αύριο Παρασκευή 20/3 μεταξύ 4-5μ.μ. θα μεταδοθούν δύο εκπομπές alotoFM. Η μία αφορά την Ακρόπολη από την δημοσιογραφική ομάδα ταξιδιών και η άλλη την Ισότητα των δύο φύλων από την ομάδα της κοινωνίας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ανάρτηση στο ιστολόγιο του European School Radio.

Καλή συνέχεια!!