Καλοκαιρινό Πρόγραμμα 2015

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2015 θα λειτουργεί στο σχολείο μας Καλοκαιρινό Πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.

Για παιδιά Δημοτικού:

Υπεύθυνοι προγράμματος για τα παιδιά του δημοτικού είναι οι Τουμπέκης Ανδρέας και Μελισσινάκη Κάλλια, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι έχουν συνθέσει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τα παιδιά όλων των ηλικιών. Οι δραστηριότητες ποικίλουν διατηρώντας έντονα τον εκπαιδευτικό αλλά και τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα του προγράμματος.

Το πρόγραμμα ανά εβδομάδα περιλαμβάνει:

 • επίσκεψη στην παραλία του Σχινιά 1 φορά την εβδομάδα για κολύμπι, παιχνίδι στην άμμο και οργανωμένες δραστηριότητες
 • μάθημα windsurfing 1 φορά την εβδομάδα, από την προπονήτρια Tonia Frey
 • 1 εκδρομή κάθε εβδομάδα για δραστηριότητες εκτός σχολείου (οργανωμένα πάρκα, αναρρίχηση, νεροτσουλήθρες)
 • 2 ήμερες εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων εντός σχολείου (αθλητικά παιχνίδια, κολύμβηση στην πισίνα, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρι εικαστικών, μοντέρνος χορός κ.α.)
 • Γνωριμία/παρουσίαση ενός νέου αθλήματος κάθε Παρασκευή (ξιφασκία, επι- τραπέζια αντισφαίριση, τζούντο, χόκεϊ στο χόρτο) από εξειδικευμένους προπονητές και αθλητές.
 • Μεταφορές με σχολικό λεωφορείο
 • Μεσημεριανό φαγητό.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε με τη γραμματεία του σχολείου στα τηλ. 2106614570, 2 ή με email: dimotiko@argiri-laimou.edu.gr

Για παιδιά Νηπιαγωγείου:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 – 6 ετών. Υπεύθυνη του προγράμματος για τα παιδιά Νηπιαγωγείου είναι η εκπαιδευτικός Βασιλική Λυμπέρη.

“ΠΑΡΑΜΥΘΟΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ” είναι ο τίτλος του προγράμματος και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μέσα από ποικιλία δραστηριοτήτων στους φανταστικούς κόσμους των παραμυθιών.

Το πρόγραμμα ανά εβδομάδα περιλαμβάνει:

 • επίσκεψη στην παραλία του Σχινιά 1 φορά την εβδομάδα για κολύμπι, παιχνίδι στην άμμο και οργανωμένες δραστηριότητες,
 • 1 εκδρομή κάθε εβδομάδα για δραστηριότητες εκτός σχολείου (οργανωμένα πάρκα, αναρρίχηση, νεροτσουλήθρες)
 • 2 ήμερες εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων εντός σχολείου (κολύμβηση στην πισίνα, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρι εικαστικών, αγγλικά, φωτογραφία κ.α.)
 • Φιλαναγνωστικές δραστηριότητες στη βιβλιοθήκη του σχολείου.
 • Μεταφορές με σχολικό λεωφορείο.
 • Μεσημεριανό φαγητό.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε με τη γραμματεία του σχολείου στα τηλ. 2106614570, 2 ή με email: nipiogeraka@argiri-laimou.edu.gr

 

Τα Εγκαίνια του Μουσείου μας!

Ολοκληρώνοντας το project «Τα έντομα» τα παιδιά δημιούργησαν το δικό τους Μουσείο!

Έφτιαξαν την ταμπέλα, έστησαν τα εκθέματα και έγραψαν τους τίτλους τους, μοιράσαμε ρόλους και υπευθυνότητες, φόρεσαν τις ταυτότητες των ξεναγών, τυπώσαμε τα εισιτήρια και …έτοιμοι!

Για να εγκαινιάσουμε το μουσείο μας, υποδεχθήκαμε  τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, κόψαμε την κόκκινη κορδέλα και τα παιδιά τους ξενάγησαν στα εκθέματα! Πριν φύγουν μας έγραψαν τις εντυπώσεις τους. Τα χαμόγελα και τα λόγια τους αποτυπώθηκαν στις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Βεβαίως, το μουσείο έμεινε ανοιχτό για τους γονείς και όλα τα παιδιά του σχολείου μας που είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν απ’ τα παιδιά της ομάδας μας!

Από το Νηπιαγωγείο Παπάγου

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21 Μαρτίου) η ομάδα του Νηπιαγωγείου μας στο πλαίσιο του πρότζεκτ που ασχολείται με θέμα  το ανθρώπινο σώμα, υλοποίησε εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο τα παιδιά  να αναγνωρίσουν προσωπικά χαρακτηριστικά, απόψεις και επιλογές και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα.

Τα παιδιά αξιοποίησαν βιβλία σχετικά με το θέμα, παρατήρησαν τις φωτογραφίες και άντλησαν πληροφορίες.

Μέσα από την παρατήρηση ενθαρρύνθηκαν να σχολιάσουν τον εαυτό τους και τις διαφορές μεταξύ τους και  να μιλήσουν για  τα ενδιαφέροντα τους και τις δυνατότητες τους.

Ολοκληρώνοντας το θέμα μας, τα παιδιά εντόπισαν γιατί είναι σημαντικό να είμαστε διαφορετικοί. Γιατί…

«Αν ήμασταν όλοι ίδιοι η μανούλα δεν θα ήξερε ποιο παιδάκι να πάρει το μεσημέρι»

Από το Νηπιαγωγείο Παπάγου

Θαλασσινές Γεύσεις

Μιλώντας για τη θάλασσα που είναι το θέμα του project που ασχολούμαστε αυτή την περίοδο, διαβάσαμε πολλά βιβλία και είδαμε στις εικόνες τους πολλά ψάρια. Φτιάξαμε τα δικά μας ψαρια, έτσι όπως το κάθε παιδί τα φαντάστηκε!

Όμως δεν είδαμε αληθινά ψάρια.  Ένα παιδί είχε την ιδέα να πάμε για ψάρεμα αλλά αφού συζητήσαμε και καταλήξαμε ότι αυτό δε γίνεται, αποφασίσαμε να πάμε στη λαϊκή αγορά να αγοράσουμε ένα ψάρι, να το μαγειρέψουμε και να το φάμε.

Ξεκινήσαμε λοιπόν ένα πρωινό όλοι μαζί να επισκεφτούμε την κοντινή λαϊκή αγορά της γειτονιάς μας.  Τα παιδιά παρατήρησαν τα ψάρια, τα διαφορετικά  χρώματα  τους, τα μεγέθη,  αλλά και  το μάτι τους για να δούνε αν είναι φρέσκα.

Μαζί με το ψάρι σκεφτήκανε να πάρουν και μερικά λαχανικά για να συνοδεύσουν τη μαγειρική μας.

Ήρθαν σε επαφή με την ανταλλακτική αξία των χρημάτων.

Όταν επιστρέψαμε στο σχολείο ξεκινήσαμε την προετοιμασία για τη μαγειρική. Κόψανε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και περιεργαστήκανε το ψάρι που αγοράσαμε.

 

Αφού βράσαμε το ψάρι και τα λαχανικά, το στολίσανε στο πιάτο με ελιές. Και στο τέλος αντιγράψανε τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε.

 

Από το Νηπιαγωγείο Παπάγου

Γέφυρες – Χριστούγεννα 2014

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση “Γέφυρες” που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2014 στο κτίριο του Δημοτικού σχολείου των Εκπ. Αργύρη-Λαιμού.
Όλες οι δράσεις σχεδιάστηκαν με πολύ μεράκι και εορταστική διάθεση από τους συνεργάτες των εκπαιδευτηρίων μας, εκπαιδευτικούς και μη, καθώς επίσης πολλές από τις δράσεις, όπως το «Μαγαζάκι αλληλεγγύης» και το Κυλικείο-Γλυκοπωλείο, το διαχειρίστηκαν αποκλειστικά μαθητές και μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων μας.

Τα Έντομα Μέσα από μια Επίσκεψη στο «Κέντρο της Γης»

Αυτή την εποχή τα νήπια ανακαλύπτουν τον μαγικό κόσμο των εντόμων. Παρατηρούν, εξερευνούν, μαθαίνουν. Πόσα πόδια έχουν; Τι τρώνε; Που κρύβονται;

Με αφορμή λοιπόν το θέμα «έντομα», η ομάδα επισκέφτηκε το «Κέντρο της Γης». Εκεί τα παιδιά έμαθαν πολλές καινούργιες πληροφορίες, είδαν έντομα από πολύ κοντά στο φυσικό τους χώρο, έπαιξαν παιχνίδια και άντλησαν όλα τα εφόδια για να συνεχιστεί το ταξίδι της ανακάλυψης μέσα στην τάξη τους.

 Από το Νηπιαγωγείο Παπάγου

Ένα Γλυκό Κάστρο

Ένα «καστρογλυκό» ετοιμάστηκε  μέσα στην τάξη μας. Με μεγάλο ενθουσιασμό και με τη βοήθεια της μαμάς του Βασίλη, φτιάξαμε τη βάση-κέικ, τη ζαχαρόπαστα, τη σοκολάτα, συνεχίσαμε με τους πύργους από χωνάκια παγωτού, και τα στολίδια από χρωματιστά καραμελάκια.

 

Ήταν το πιο γλυκό κάστρο που φτιάχτηκε και σίγουρα ήταν το πιο νόστιμο!

Από το Νηπιαγωγείο Παπάγου

Χειμερινά Θαλασσινά Ταξίδια

Στο πλαίσιο του project με θέμα «Θάλασσα», η ομάδα του Παιδικού Σταθμού πραγματοποίησε εκδρομή στην παραλία. Η ομάδα ανακάλυψε μια διαφορετική εικόνα της θάλασσας το χειμώνα, αλλά με τις γνώριμες μυρωδιές και ήχους της.

Εκεί τα παιδιά χαλάρωσαν ατενίζοντας τη θάλασσα…

Έγραψαν στην άμμο…

Διάβασαν θαλασσινά παραμύθια…

Πέταξαν πέτρες στη θάλασσα…

Και το ταξίδι συνεχίζεται!

Από τον Παιδικό Σταθμό Παπάγου

 

Γέφυρες 2014

Αγαπητοί γονείς,

Με χαρά σας καλούμε στο εορταστικό φεστιβάλ των εκπαιδευτηρίων Αργύρη-Λαιμού το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, 17:00-20:30 στο κτίριο του Δημοτικού σχολείου (Λ. Γέρακα 1, Γέρακας), ώστε  «γεφυρώνοντας» το εκεί με το εδώ, να φτιάξουμε το μαζί. Κι αν μοιραστούμε το μικρό που έχουμε, ίσως καταφέρουμε αυτό να γίνει μεγάλο.

Κατά την επίσκεψή σας θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε, να κατασκευάσετε, να ράψετε, να εξερευνήσετε, να ακούσετε ιστορίες, να συμμετέχετε σε μουσικά δρώμενα, να βάψετε το πρόσωπό σας εορταστικά, να δείτε το μαγείρεμα της ομάδας Ροδιά, να γευθείτε ζεστό κρασί. Επίσης θα έχετε τη δυνατότητα να «χτίσετε γέφυρες αγάπης και προσφοράς» αγοράζοντας αντικείμενα και λιχουδιές από το μαγαζάκι αλληλεγγύης με ένα συμβολικό αντίτιμο, προσφέροντας στον κουμπαρά της ομάδας Ροδιά είτε αγοράζοντας φωτογραφία από την έκθεση φωτογραφίας του Συλλόγου γονέων. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε φορείς που εσείς θα επιλέξετε γράφοντας το όνομά τους στον πρασινοπίνακα του ισογείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι δράσεις έχουν σχεδιαστεί με πολύ μεράκι και εορταστική διάθεση από τους συνεργάτες των εκπαιδευτηρίων μας, εκπαιδευτικούς και μη, καθώς επίσης και ότι πολλές από τις δράσεις, όπως το «Μαγαζάκι αλληλεγγύης» και το Κυλικείο-Γλυκοπωλείο, διαχειρίζονται αποκλειστικά από μαθητές/τριες των εκπαιδευτηρίων μας.

Σας περιμένουμε να «γεφυρώσουμε» το εκεί με το εδώ και να φτιάξουμε το μαζί,

Η Διοίκηση, το προσωπικό και οι μαθητές/τριες

των Εκπαιδευτηρίων Αργύρη-Λαιμού

Κλείσιμο Σχολικής Περιόδου – Έναρξη Καλοκαιρινών Διακοπών!

Καθώς η σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της θυμηθήκαμε μαζί με τα παιδιά στιγμιότυπα της καθημερινότητας που μας δρόσισαν και μας ταξίδεψαν μέσα στο σχολείο άλλα και έξω από αυτό, κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού μας προγράμματος.

Αποχαιρετώντας σας για τις καλοκαιρινές διακοπές θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας εικόνες από δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο με τα μεγαλύτερα όσο και με τα μικρότερα παιδιά και μας χάρισαν στιγμές δημιουργίας, χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς, ανακαλύψεων!

Σας ευχόμαστε να έχετε ένα υπέροχο καλοκαίρι!

Νηπιαγωγείο Παπάγου