Εκδρομή στη Λίμνη Μπελέτσι

Με αφορμή τα παιχνίδια της ομάδας με το νερό, τους πειραματισμούς και τις ανακαλύψεις που κάναμε, επισκεφτήκαμε τα ζώα που ζουν στη λίμνη, στο σπίτι τους!

Φτάνοντας με το σχολικό λεωφορείο στο βουνό παρατηρήσαμε τα μεγάλα δέντρα, τα ήρεμα νερά της λίμνης, την ομορφιά της φύσης.

Σ΄ ένα φιλόξενο τοπίο κάναμε πικ – νικ και απολαύσαμε το πρωινό μας.

Ταΐσαμε τον κύκνο, τις χελώνες, τις πάπιες τα ψαράκια που κολύμπησαν γρήγορα προς το μέρος μας.

Έπειτα οι μικροί εξερευνητές χέρι χέρι ανακάλυψαν … έτρεξαν … αφουγκράστηκαν τους ήχους του βουνού και φυσικά έπαιξαν στη παιδική χαρά.

Κρατώντας ο καθένας τις όμορφες στιγμές του στη μνήμη «χαρίσαμε» στη λίμνη ένα τραγούδι και επιστρέψαμε στο σχολείο μας με τις εικόνες συντροφιά!

Καλό καλοκαίρι κοντά στις ομορφιές της φύσης!

Από τον Παιδικό Σταθμό Παπάγου

Ομάδα Δανάης Λυγγερίδου,  1,5 – 2,5 ετών

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα 2015

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2015 θα λειτουργεί στο σχολείο μας Καλοκαιρινό Πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.

Για παιδιά Δημοτικού:

Υπεύθυνοι προγράμματος για τα παιδιά του δημοτικού είναι οι Τουμπέκης Ανδρέας και Μελισσινάκη Κάλλια, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι έχουν συνθέσει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τα παιδιά όλων των ηλικιών. Οι δραστηριότητες ποικίλουν διατηρώντας έντονα τον εκπαιδευτικό αλλά και τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα του προγράμματος.

Το πρόγραμμα ανά εβδομάδα περιλαμβάνει:

 • επίσκεψη στην παραλία του Σχινιά 1 φορά την εβδομάδα για κολύμπι, παιχνίδι στην άμμο και οργανωμένες δραστηριότητες
 • μάθημα windsurfing 1 φορά την εβδομάδα, από την προπονήτρια Tonia Frey
 • 1 εκδρομή κάθε εβδομάδα για δραστηριότητες εκτός σχολείου (οργανωμένα πάρκα, αναρρίχηση, νεροτσουλήθρες)
 • 2 ήμερες εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων εντός σχολείου (αθλητικά παιχνίδια, κολύμβηση στην πισίνα, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρι εικαστικών, μοντέρνος χορός κ.α.)
 • Γνωριμία/παρουσίαση ενός νέου αθλήματος κάθε Παρασκευή (ξιφασκία, επι- τραπέζια αντισφαίριση, τζούντο, χόκεϊ στο χόρτο) από εξειδικευμένους προπονητές και αθλητές.
 • Μεταφορές με σχολικό λεωφορείο
 • Μεσημεριανό φαγητό.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε με τη γραμματεία του σχολείου στα τηλ. 2106614570, 2 ή με email: dimotiko@argiri-laimou.edu.gr

Για παιδιά Νηπιαγωγείου:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 – 6 ετών. Υπεύθυνη του προγράμματος για τα παιδιά Νηπιαγωγείου είναι η εκπαιδευτικός Βασιλική Λυμπέρη.

“ΠΑΡΑΜΥΘΟΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ” είναι ο τίτλος του προγράμματος και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μέσα από ποικιλία δραστηριοτήτων στους φανταστικούς κόσμους των παραμυθιών.

Το πρόγραμμα ανά εβδομάδα περιλαμβάνει:

 • επίσκεψη στην παραλία του Σχινιά 1 φορά την εβδομάδα για κολύμπι, παιχνίδι στην άμμο και οργανωμένες δραστηριότητες,
 • 1 εκδρομή κάθε εβδομάδα για δραστηριότητες εκτός σχολείου (οργανωμένα πάρκα, αναρρίχηση, νεροτσουλήθρες)
 • 2 ήμερες εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων εντός σχολείου (κολύμβηση στην πισίνα, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρι εικαστικών, αγγλικά, φωτογραφία κ.α.)
 • Φιλαναγνωστικές δραστηριότητες στη βιβλιοθήκη του σχολείου.
 • Μεταφορές με σχολικό λεωφορείο.
 • Μεσημεριανό φαγητό.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε με τη γραμματεία του σχολείου στα τηλ. 2106614570, 2 ή με email: nipiogeraka@argiri-laimou.edu.gr

 

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης

Πρόσφατα η ομάδα μας επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης.

Walking in the clouds!

Η επίσκεψη στο μουσείο αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία, καθώς παρείχε κίνητρα στα παιδιά ώστε ν’ ασχοληθούν με τη ξένη γλώσσα με τρόπο βιωματικό, παρατηρώντας τόσο τα εκθέματα, όσο και τους επισκέπτες.

Έπειτα από προετοιμασία, σχολιάσαμε και εξηγήσαμε τους λόγους επίσκεψης του μουσείου από τους τουρίστες, οι οποίοι μιλούν αγγλικά (αλλά και άλλες ξένες γλώσσες). Συζητήσαμε για το ρόλο που παίζουν τα αγγλικά στη δουλειά του ξεναγού και του αρχαιολόγου, και δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στους κανόνες που ισχύουν καθώς και στις οδηγίες και τις επιγραφές που συναντάμε στο μουσείο. Π.χ. “Don’t touch”, “Be quiet”, “Let’s watch”, “You mustn’t eat or drink”, “Turn right – turn left”, “Go straight”.

Let's watch the old treasures!

Έτσι λοιπόν, στο μουσείο τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με πραγματικές συνθήκες χρήσης της αγγλικής γλώσσας. Ήταν μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους μας και θα φροντίσουμε να επαναληφθεί!

Δασκάλα Αγγλικών

Eimmie Κόγιου

Ομάδα Βασιλικής Ντρούβα, 4 ετών

Γνωριμία με τα Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια Μουσικής!

Τι να κρύβει το μεγάλο κουτί;

Ξυπνάει η περιέργεια μας για τον σημερινό «επισκέπτη» στο μάθημα της μουσικής!
Ενδιαφέρον, ανυπομονησία, ανακάλυψη…
Τα παιδιά της ομάδας μέσα από την επαφή που έχουν με τα μουσικά όργανα, ανακαλύπτουν τον ξεχωριστό κάθε φορά τρόπο που χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να καταφέρουν να παράγουν ήχο.

Κατανοούν έννοιες, όπως «γρήγορα, αργά, σταματάω, ξεκινάω», καλούνται να συγκεντρωθούν, να συντονιστούν και να περιμένουν τη σειρά τους.

Μαθαίνοντας τραγούδια εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο τους και έρχονται σε επαφή με το ρυθμό.

Πάνω από όλα όμως, η μουσική μπορεί να προσφέρει στα παιδιά, τη πραγματική χαρά και ευχαρίστηση. Τη χαρά που ίσως προέρχεται από το άκουσμα μιας εύθυμης και αγαπητής μελωδίας, τη χαρά σαν αποτέλεσμα μιας δημιουργικής εργασίας. Αυτό το συναίσθημα της χαράς το παιδί δεν θα το κρατήσει μόνο για τον εαυτό του, αλλά θα το χαρίσει και στους άλλους, στην οικογένειά του και στους φίλους του.

Έλλη Γιαννάκη Μουσικοπαιδαγωγός

Δανάη Λυγγερίδου, ομάδα 1,5 – 2,5 ετών

 

Ο παππούς μου και η γιαγιά μου είναι μέσα στην καρδιά μου!

Μια ανοιξιάτικη μέρα του Μαρτίου υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.

Μαζί με τον δάσκαλο της μουσικής τραγουδήσαμε τα κάλαντα της Άνοιξης, τα γνωστά χελιδονίσματα. Κάποιοι παππούδες τα γνώριζαν ήδη, άλλοι πάλι τα κατάφερναν  καλύτερα στο χορό.

Τα χελιδόνια που έφτιαξαν τα παιδιά, έφεραν διάφορα μηνύματα αγάπης στους αγαπημένους τους παππούδες και τις αγαπημένες τους γιαγιάδες.

Όπως και τα χελιδονάκια χρειάζονται μια φωλιά για να ζεσταθούν, έτσι και η αγκαλιά των παππούδων και των γιαγιάδων μας είναι πάντα εκεί για να μας ζεσταίνει.

Τους ευχαριστήσαμε με μια μεγάλη αγκαλιά και ένα φιλί!

Περάσαμε όλοι υπέροχα, μικροί και μεγάλοι.

Ομάδα Αγγελικής Νομικαρίου – 3,5 ετών

Προσομοίωση Πτήσης!

Στο πλαίσιο του project μας με θέμα τα αεροπλάνα πραγματοποιήσαμε στο σχολείο μας μία εικονική πτήση.

Η προετοιμασία είχε ξεκινήσει μια ημέρα πριν φτιάχνοντας εισιτήρια. Λίγο πριν μπούμε μέσα στο αεροπλάνο που είχε στηθεί στο Μεγάλο Χώρο τα παιδιά ζήτησαν να πάρουμε και βαλίτσες. Τα βαλιτσάκια με τις εργασίες μας στο χέρι λοιπόν και ξεκινάμε. Στην είσοδο μας περίμεναν η αεροσυνοδός Τζεμίνα και ο ιπτάμενος φροντιστής Νικόλας που μας επικύρωσαν τα εισιτήρια και μας οδήγησαν στις θέσεις μας.

 

Αφού όλοι τακτοποιηθήκαμε ήρθε η ώρα για τις οδηγίες απογείωσης και έκτακτης ανάγκης.

«Και τα σωσίβια γιατί δεν είναι κάτω από τις καρέκλες μας; Θα ήταν εκεί εάν ήμασταν σε κανονικό αεροπλάνο», ακούστηκε μία παιδική φωνή.

Είμαστε πλέον στον αέρα!

Με τη βοήθεια του προτζέκτορα πετούσαμε ανάμεσα στα σύννεφα και ακούγαμε τη μηχανή του αεροπλάνου μας.

«Θα πάρετε κάτι παρακαλώ;»

Η αεροσυνοδός και ο ιπτάμενος φροντιστής μας πρόσφεραν χυμό και μπισκότα και εμείς βολευτήκαμε καλύτερα στα καθίσματά μας για να απολαύσουμε το υπόλοιπο φανταστικό μας ταξίδι.

«Σε λίγο προσγειωνόμαστε, δέστε τις ζώνες σας κι ετοιμαστείτε!»

«Προσγειωθήκαμε, πάρτε τις βαλίτσες σας κι αποχωρήστε, σας ευχαριστούμε που πετάξατε μαζί μας.»

Κι εμείς σας ευχαριστούμε Τζεμίνα και Νικόλα.

Ομάδα Κρυσταλλίας, 3-4 ετών

Συνεργασία – Αυτονομία – Αρμοδιότητες

Έχοντας σαν κριτήριο την ενίσχυση της αυτονομίας των παιδιών, θέτουμε στο παιδί και στην ομάδα αρμοδιότητες σε μικρά βήματα που ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, δίνουν χώρο στη πρωτοβουλία, καλλιεργούν δεξιότητες γλωσσικές και κοινωνικές ενώ παράλληλα ενισχύουν τον αισθησιοκινητικό συντονισμό και τη συνεργασία.

Οι καθημερινές  μας συνήθειες  εμπνέουν τη συνεργασία, παρέχοντας ασφάλεια στα παιδιά ως προς την ακολουθία της ρουτίνας στο ημερήσιο μας πρόγραμμα.

Κατά την είσοδο τους στο χώρο τοποθετούν τα πράγματά τους στη θέση τους

Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας μας γύρω από το τραπέζι, όπου ο βοηθός , μας σερβίρει το πρωινό. Ενισχύουμε τα παιδιά να τρώνε μόνα τους το πρωινό.

Μετά από το γεύμα και όποτε διψάσουν αυτοεξυπηρετούνται.

Συνεργάζονται στο μάζεμα του χώρου μας, τοποθετώντας τα παιχνίδια στο κουτί τους.

Ήρθε η ώρα του μεσημεριανού και ο υπεύθυνος μοιράζει τα σουπλά βρίσκοντας σε ποιόν ανήκουν από τη φωτογραφία.

Βγαίνοντας στον κήπο, τα παιδιά κρατούν το κάγκελο της σκάλας και κατεβαίνουν προσεκτικά και με την επίβλεψη των παιδαγωγών. Άλλη μια κατάκτηση αυτονομίας που ενισχύει την αυτοπεποίθηση τους!

Ομάδα Δανάης Λυγγερίδου, 2-3 ετών

Ο Λύκος και τα 7 Κατσικάκια

Για το σχέδιο εργασίας (project) με θέμα «Ο λύκος» που επεξεργάζεται η ομάδα των προ-προνηπίων, διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε την ιστορία με το λύκο και τα επτά κατσικάκια.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, στους λύκους και στα κατσικάκια.

Θυμήθηκαν το παραμύθι και βουτώντας τα πόδια τους στο αλεύρι «ξεγέλασαν» τα κατσικάκια που κοιμούνταν ήσυχα στο σπιτάκι τους. Μόνο που στη δική μας ιστορία οι λύκοι ήθελαν να παίξουν και να χορέψουν με τα κατσικάκια γιατί ένιωθαν μοναξιά.

Τα παιδιά μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα πειραματίστηκαν με το αλεύρι, εκφράστηκαν μέσω του χορού και της κίνησης και διασκέδασαν πολύ.

Είναι άραγε ο λύκος κακός ή καλός; Η ομάδα μας συνεχίζει την αναζήτηση!

Ομάδα Αγγελικής Νομικαρίου, 3-4 ετών

 

Γέφυρες – Χριστούγεννα 2014

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση “Γέφυρες” που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2014 στο κτίριο του Δημοτικού σχολείου των Εκπ. Αργύρη-Λαιμού.
Όλες οι δράσεις σχεδιάστηκαν με πολύ μεράκι και εορταστική διάθεση από τους συνεργάτες των εκπαιδευτηρίων μας, εκπαιδευτικούς και μη, καθώς επίσης πολλές από τις δράσεις, όπως το «Μαγαζάκι αλληλεγγύης» και το Κυλικείο-Γλυκοπωλείο, το διαχειρίστηκαν αποκλειστικά μαθητές και μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων μας.

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική

Μες το Νοέμβρη, τα παιδιά της ομάδας, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ένα όχημα πυροσβεστικής που υπήρχε στην τάξη. Αφού το μελετήσαμε (χρώμα, μέγεθος, τι εργαλεία περιέχει), και γίναμε και οι ίδιοι αληθινοί πυροσβέστες έφτασε ο καιρός να δούμε από κοντά μία αληθινή πυροσβεστική.

Έτσι μία βροχερή μέρα, μας υποδέχθηκαν στο Μουσείο Πυροσβεστικής στην Παλλήνη.

Αρχικά μας έδειξαν ένα βίντεο και μας εξήγησαν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του πυροσβέστη.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος μας ξενάγησε μέσα στο μουσείο, όπου είδαμε το πρώτο πυροσβεστικό όχημα.

Είδαμε διαφορετικά είδη στολών των πυροσβεστών ανάλογα με την αποστολή τους.

Παίξαμε με τα «πυροσβεστικά παιχνίδια» του Μουσείου.

Είδαμε τα κράνη πυροσβεστών ανά τον κόσμο και δοκιμάσαμε και εμείς το κράνος των Ελλήνων πυροσβεστών.

Μετά από όλα αυτά, ήρθε η ώρα που όλοι περιμέναμε!

Μία αληθινή πυροσβεστική! Είδαμε πως είναι μέσα, τα εργαλεία που υπάρχουν, ακούσαμε την σειρήνα της και τέλος ρίξαμε νερό με την μάνικα.

Σας ευχαριστούμε που μας προσέχετε!

Πριν φύγουμε κάναμε δώρο στους πυροσβέστες ένα όχημα πυροσβεστικής, φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, το οποίο ήταν γεμάτο με δυναμωτικά μπισκότα που φτιάξαμε με τα παιδιά την προηγούμενη μέρα (συνταγή της μαμάς του μικρού Θάνου).

Ομάδα Τζεμίνας Γιαννακοπούλου, 2-3 ετών