ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οι ημέρες και ώρες παρουσιάσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος ανά τάξη για το σχολικό έτος 2015-16 είναι:

Α1__9/9/2015__17:30

Α2__9/9/2015__19:30

Β1__16/9/2015__17:30

Β2__16/9/2015__19:30

Γ__23/6/2015__18:00

Δ1__30/9/2015__17:30

Δ2__30/9/2015__19:30

Ε1__14/10/2015__17:00

Ε2__14/10/2015__18:30

ΣΤ__14/10/2015__20:00

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε μέσω email στη διεύθυνση dimotiko@argiri-laimou.edu.gr

Από Δημοτικό Σχολείο Αργύρη-Λαιμού

 

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα 2015

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2015 θα λειτουργεί στο σχολείο μας Καλοκαιρινό Πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.

Για παιδιά Δημοτικού:

Υπεύθυνοι προγράμματος για τα παιδιά του δημοτικού είναι οι Τουμπέκης Ανδρέας και Μελισσινάκη Κάλλια, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι έχουν συνθέσει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τα παιδιά όλων των ηλικιών. Οι δραστηριότητες ποικίλουν διατηρώντας έντονα τον εκπαιδευτικό αλλά και τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα του προγράμματος.

Το πρόγραμμα ανά εβδομάδα περιλαμβάνει:

 • επίσκεψη στην παραλία του Σχινιά 1 φορά την εβδομάδα για κολύμπι, παιχνίδι στην άμμο και οργανωμένες δραστηριότητες
 • μάθημα windsurfing 1 φορά την εβδομάδα, από την προπονήτρια Tonia Frey
 • 1 εκδρομή κάθε εβδομάδα για δραστηριότητες εκτός σχολείου (οργανωμένα πάρκα, αναρρίχηση, νεροτσουλήθρες)
 • 2 ήμερες εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων εντός σχολείου (αθλητικά παιχνίδια, κολύμβηση στην πισίνα, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρι εικαστικών, μοντέρνος χορός κ.α.)
 • Γνωριμία/παρουσίαση ενός νέου αθλήματος κάθε Παρασκευή (ξιφασκία, επι- τραπέζια αντισφαίριση, τζούντο, χόκεϊ στο χόρτο) από εξειδικευμένους προπονητές και αθλητές.
 • Μεταφορές με σχολικό λεωφορείο
 • Μεσημεριανό φαγητό.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε με τη γραμματεία του σχολείου στα τηλ. 2106614570, 2 ή με email: dimotiko@argiri-laimou.edu.gr

Για παιδιά Νηπιαγωγείου:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 – 6 ετών. Υπεύθυνη του προγράμματος για τα παιδιά Νηπιαγωγείου είναι η εκπαιδευτικός Βασιλική Λυμπέρη.

“ΠΑΡΑΜΥΘΟΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ” είναι ο τίτλος του προγράμματος και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μέσα από ποικιλία δραστηριοτήτων στους φανταστικούς κόσμους των παραμυθιών.

Το πρόγραμμα ανά εβδομάδα περιλαμβάνει:

 • επίσκεψη στην παραλία του Σχινιά 1 φορά την εβδομάδα για κολύμπι, παιχνίδι στην άμμο και οργανωμένες δραστηριότητες,
 • 1 εκδρομή κάθε εβδομάδα για δραστηριότητες εκτός σχολείου (οργανωμένα πάρκα, αναρρίχηση, νεροτσουλήθρες)
 • 2 ήμερες εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων εντός σχολείου (κολύμβηση στην πισίνα, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρι εικαστικών, αγγλικά, φωτογραφία κ.α.)
 • Φιλαναγνωστικές δραστηριότητες στη βιβλιοθήκη του σχολείου.
 • Μεταφορές με σχολικό λεωφορείο.
 • Μεσημεριανό φαγητό.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε με τη γραμματεία του σχολείου στα τηλ. 2106614570, 2 ή με email: nipiogeraka@argiri-laimou.edu.gr

 

Ένα Πρωινό στην Πάρνηθα

Μιας και «‘σφιξαν οι ζέστες», η Β’ τάξη αποφάσισε να κάνει μάθημα στην φύση. Έτσι πήραμε τα βιβλία μας και το κολατσιό μας και πήγαμε στην Πάρνηθα.

Διαβάσαμε από το «Ανθολόγιο» της Γλώσσας έναν μύθο του Οβίδιου για την «Πίτυ και τον Παν», όπου η Πίτυς μια νύμφη, μεταμορφώθηκε σε πεύκο από τον Πάνα προκειμένου να σωθεί από την μανία του εκδικητικού Βορέα.

Μετά την ανάγνωση και την επεξεργασία του κειμένου, κάναμε αναπαράσταση του μύθου, παίζοντας ένα κινητικό παιχνίδι.

Με το τόσο τρέξιμο όμως πεινάσαμε κι έτσι μοιραστήκαμε το κολατσιό μας κάνοντας πικ-νικ.

Για να «κάψουμε» τις θερμίδες που πήραμε, πήγαμε να εξερευνήσουμε τη χλωρίδα και την πανίδα της Πάρνηθας κάνοντας μια πεζοπορία. Στη διαδρομή μας παρατηρήσαμε τις αλλαγές στη χλωρίδα από τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς και προβληματιστήκαμε για τους τρόπους προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Τέλος για να απολαύσουμε καλύτερα τη θέα και να παρατηρήσουμε την πόλη μας από ψηλά, κατεβήκαμε το βουνό της Πάρνηθας με το τελεφερίκ.

Περάσαμε υπέροχα!

Β’ τάξη

English Theatre Club – “Snow White”

Την Παρασκευή 8 Μαΐου επισκέφτηκε το σχολείο μας το English Theatre Club με την παράσταση “Snow White” για τις μικρές τάξεις, από το Νηπιαγωγείο ως τη Γ’ δημοτικού.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα παραμύθι με στοιχεία κουκλοθέατρου αλλά και ζωντανής παράστασης πλαισιωμένα από τραγούδι, χορό και κίνηση και πάντα στην Αγγλική γλώσσα.

Τα παιδιά παρακολούθησαν αλλά και συμμετείχαν ενεργά στην παράσταση, ως καθρέφτες, στρατιώτες, πουλιά του δάσους και νάνοι!

Από Δημοτικό Σχολείο

Πέτρα Υμηττός

Την Τρίτη 5 Μαΐου 2015 η τάξη του Α1 του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτικό περίπατο στον Υμηττό. Ο περίπατος αποτέλεσε μέρος του σχεδίου εργασίας του Α1 με θέμα την «Πέτρα».

Τα παιδιά εξερεύνησαν στο δάσος, απόλαυσαν τη φύση με όλες τις αισθήσεις τους μα πάνω απ’ όλα ασχολήθηκαν με την πέτρα. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια της κυρίας Δασκαλάκη – μητέρα της Ναταλίας – σχεδίασαν ένα χωριό. Η κάθε ομάδα σχεδίασε την όψη και κάτοψη του δικού της κτηρίου και επέλεξε το χώρο που θα το κατασκευάσει. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας πέτρες και ξύλα, έχτισαν αυτό που είχαν σχεδιάσει.

Στο τέλος εξερεύνησαν τη γειτονική σπηλιά λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και έφυγαν γεμάτα εμπειρίες, εικόνες, και πολύ χαμόγελο.

 

Συνταρακτικοί Ρεπόρτερ της Στ΄ τάξης – Τελευταία φετινή εκπομπή

Αγαπητοί ραδιοφωνόφιλοι,

Οι ΣυνΤαρακτικοί Ρεπόρτερ της ΣΤ’ τάξης  των Εκπ/ρίων Αργύρη-Λαιμού επανέρχονται με την τελευταία για φέτος εκπομπή a.lot.oFM. με θέμα την τεχνολογία. H δημοσιογραφική ομάδα τεχνολογίας i-Tech  μας μιλά για τα περιβόητα γυαλιά της Google.

 

Η ολιγόλεπτη αυτή ραδιοφωνική εκπομπή θα μεταδοθεί στο διαδικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο European School Radio την Τετάρτη 20/5 μεταξύ 4-5μ.μ. Σας υπενθυμίζουμε να επισκέπτεσθε το ενημερωτικό μας blog  με ενδιαφέροντα άρθρα στην διεύθυνση http://blogs.sch.gr/dimlaimou/.

Από την ομάδα Τύπου & Ενημέρωσης της ΣΤ’ τάξης

3ο Φεστιβάλ Αειφορίας

Αγαπητοί γονείς και φίλοι του σχολείου,

«Μήπως Αειφορία σημαίνει να ανακαλύπτεις και να μαθαίνεις καινούρια πράγματα μπαίνοντας σε ανοιχτές πόρτες…και να έχεις κι εσύ τη δική σου πόρτα ανοιχτή ή και να δημιουργούμε όλοι μαζί κάτι…​»

Τα Εκπαιδευτήρια Αργύρη-Λαιμού στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των καινοτόμων προγραμμάτων των τμημάτων του Παιδικού Σταθμού, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο Γέρακα για τη χρονιά 2014-15 διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Αειφορίας 2015 και σας καλούν να συμμετέχετε σε αειφορικές δράσεις με κύριους συντονιστές τους ίδιους τους μαθητές και  μαθήτριες.

  Κατά την επίσκεψή σας ετοιμαστείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις αισθήσεις για να παρακολουθήσετε το εργαστήρι μαγειρικής προσφοράς της ομάδας Ροδιά σε συνεργασία με την Προσχολική Αγωγή Κορυτσάς, να παίξετε ψηφιακά παιχνίδια που κατασκεύασαν μαθητές/τριες στο εργαστήρι Η/Υ, να δείτε ταινίες και βίντεο από το εργαστήρι οπτικοακουστικών μέσων αλλά και τις τάξεις, να ακούσετε τραγούδια από την χορωδία του δημοτικού, να παίξετε «τζαμί» με το Α1, να παιχνιδοτραγουδήσετε με το Α2, να δημιουργήσετε «βρώσιμες» σημαίες με τη Β’ τάξη, να «στρώσετε» το μεσογειακό τραπέζι με το Γ1, να πειραματιστείτε με τα μέρη του σώματος με το Γ2, να «επισκεφθείτε» το διάστημα με το Δ1, να χειροτεχνήσετε με λίθους με το Δ2, να συναισθανθείτε μουσικά με την Ε’ τάξη, να ακούσετε ραδιοφωνικές εκπομπές και να δημοσιογραφήσετε με την ΣΤ΄ τάξη.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, 17:00-21:10 στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου (Λ. Γέρακα 1, Γέρακας).

Παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα των δράσεων του 3ου Φεστιβάλ Αειφορίας και μία σύντομη περιγραφή τους, καθώς και τον διαχωρισμό των μαθητών/τριών στις δύο βάρδιες με βάση τον οποίο θα οργανώσετε την επίσκεψή σας.

Σας περιμένουμε να συνδημιουργήσουμε,

Η Διοίκηση, το προσωπικό και οι μαθητές/τριες

των Εκπαιδευτηρίων Αργύρη-Λαιμού

Επίσκεψη στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας

Την Κυριακή 3 Μαΐου, οι μαθητές του Α1 και του Δ2 του σχολείου μας, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το «Vagonetto», το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας που βρίσκεται στο διάσελο Γκιώνας – Παρνασσού.

Η επίσκεψη συνδυάστηκε με το project των δύο τάξεων. Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεναγήθηκαν στη Στοά 850 η οποία λειτούργησε από το 1967 μέχρι και το 1972. Οι μαθητές εφοδιασμένοι με κράνος ασφαλείας και αδιάβροχο μεταφέρθηκαν με το VAGONETTO, το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν οι μεταλλωρύχοι τριάντα χρόνια πριν, στην αρχή της διαδρομής και απόλαυσαν στη συνέχεια περπατώντας τα μοναδικά εκθέματα της διαδρομής.

«Άκουσαν» τους μεταλλωρύχους να μιλούν την ώρα εργασίας τους και έμαθαν βασικά μυστικά της δουλειάς τους.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έκαναν ένα ταξίδι στο κέντρο της γης, αλλά και στο χρόνο ταυτόχρονα.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τις διαδραστικές εκθέσεις όπου το ταξίδι στο χρόνο συνεχίστηκε μέσα από τις ιστορίες αυτών που εργάστηκαν στη συγκεκριμένη Στοά. Επιπλέον, έγινε μια βουτιά μέσα στα έγκατα του εργοστασίου αλουμίνας, προκειμένου να γνωρίσουν τι συμβαίνει στον μικρόκοσμο της ύλης. Τέλος, έγιναν μεταλλωρύχοι οι ίδιοι. Με μέσο την τεχνολογία αποφάσισαν που θα «σκάψουν» προκειμένου να βρουν βωξίτη κατάλληλο για εξώρυξη.

Όλα αυτά σε ένα πλούσιο δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά το οποίο – γονείς και παιδιά – έμαθαν, διασκέδασαν και συνεργάστηκαν. Το χαμόγελο της επιστροφής, μετά από ένα καλό γεύμα, αλλά και πολύ παιχνίδι στην αλάνα του χωριού δείχνει την ικανοποίηση όλων.

Από τις Α1΄ και Δ2΄ τάξεις

Η ΣΤ΄τάξη συμμετέχει στο ραδιοφωνικό διαγωνισμό «Κάν’ το ν’ ακουστεί» και στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στη Θεσσαλονίκη

Η ομάδα Τύπου & Ενημέρωσης της ΣΤ’τάξης «Οι ΣυνΤαρακτικοί Ρεπόρτερ», έπειτα από τη μετάδοση δεκάδων θεματικών εκπομπών «alotoFM» τα τελευταία πέντε χρόνια στο διαδικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο European School Radio, αποφάσισε να στείλει «μήνυμα» στο μαθητικό ραδιοφωνικό διαγωνισμό «Κάν’ το ν’ ακουστεί» και να συναντήσει από κοντά τους διαδικτυακούς της ραδιοφωνόφιλους στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που διεξήχθη στις 3-4 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές/τριες της ΣΤ’ έστησαν το περίπτερο της ραδιοφωνικής ομάδας, παρουσίασαν στους επισκέπτες του φεστιβάλ τη δομή και το περιεχόμενο των εκπομπών καθώς και των ραδιοφωνικών σποτ που δημιούργησαν, συνάντησαν μαθητές με πάθος για το ραδιόφωνο και αντάλλαξαν εμπειρίες, παρακολούθησαν σχετικές ομιλίες, έπαιξαν το παιχνίδι του ραδιοθησαυρού του οποίου κέρδισαν το πρώτο βραβείο, συμμετείχαν σε εργαστήρια εικαστικής δημιουργίας κι επισκέφθηκαν το Μουσείο Ραδιοφωνίας.

Ήταν μία βιωματική εμπειρία μάθησης και δημιουργίας που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη και την καρδιά τους.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τα δύο ραδιοφωνικά σποτ που συμμετείχαν στον διαγωνισμό:

1) «Λέμε ΝΑΙ στη μοναδικότητα του άλλου» από την ΣΤ’ τάξη

2) «Αλληλεγγύη είναι…» συμμετέχουν όλες οι τάξεις του δημοτικού σχολείου

Πασχαλινά Παιχνίδια από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο ενός Προγράμματος Ομαλής Μετάβασης των Νηπίων στο Δημοτικό

Καθώς πλησίαζε το Πάσχα η ομάδα του Νηπιαγωγείου, τα “Υποβρύχια” ετοίμασαν δράσεις, σύμφωνα με πασχαλινά έθιμα – παιχνίδια από όλο τον κόσμο, για όλο το σχολείο! Μια ευκαιρία μέσα από το παιχνίδι να γνωριστούν τα νήπια με παιδιά όλων των τάξεων και να δώσουν ραντεβού για παιχνίδι και καινούριες συνεργασίες την επόμενη χρονιά.

Όπως και στο Saalfeld της ανατολικής Γερμανίας, έτσι κι εμείς, με την βοήθεια του Α1, Α2 και Δ1, σχεδιάσαμε και διακοσμήσαμε Αυγά για να στολίσουμε την μουριά στην αυλή μας!

Την επόμενη μέρα προσκαλέσαμε τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου μαθητές και μαθήτριες των Ε΄και Στ΄ τάξεων για να παίξουμε το πασχαλινό παιχνίδι “Τα αυγά που κυλάνε” σύμφωνα με αγγλικό κι αμερικάνικο έθιμο.

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στα πασχαλινά έθιμα του κόσμου, την Πέμπτη μαζί με το Δ2, το Γ1 και το Γ2, γίναμε μάγειρες και φτιάξαμε … τη  “Γιγάντια Ομελέτα” με 100 αυγά. Στην Γαλλία, στο χωριό Haux, η γιγάντια ομελέτα αποτελείται από 5.000 αυγά!

Μμμμμμιαμ!

Τέλος, την Παρασκευή, μαζί με τους μικρότερους φίλους μας τα “Πουλάκια” από τον Παιδικό Σταθμό, πραγματοποιήσαμε Κυνήγι Πασχαλινών Αυγών, όπως συνηθίζουν να κάνουν στη Γερμανία και σε άλλες χώρες!

Ήταν μια εβδομάδα γεμάτη χρώματα, γέλια, γνωριμίες, καινούργιες φιλίες, συνεργασίες, όμορφες στιγμές.

Μια εβδομάδα γεμάτη πασχαλινές περιπέτειες!

Από το Νηπιαγωγείο Γέρακα