ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οι ημέρες και ώρες παρουσιάσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος ανά τάξη για το σχολικό έτος 2015-16 είναι:

Α1__9/9/2015__17:30

Α2__9/9/2015__19:30

Β1__16/9/2015__17:30

Β2__16/9/2015__19:30

Γ__23/6/2015__18:00

Δ1__30/9/2015__17:30

Δ2__30/9/2015__19:30

Ε1__14/10/2015__17:00

Ε2__14/10/2015__18:30

ΣΤ__14/10/2015__20:00

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε μέσω email στη διεύθυνση dimotiko@argiri-laimou.edu.gr

Από Δημοτικό Σχολείο Αργύρη-Λαιμού

 

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα 2015

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2015 θα λειτουργεί στο σχολείο μας Καλοκαιρινό Πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.

Για παιδιά Δημοτικού:

Υπεύθυνοι προγράμματος για τα παιδιά του δημοτικού είναι οι Τουμπέκης Ανδρέας και Μελισσινάκη Κάλλια, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι έχουν συνθέσει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τα παιδιά όλων των ηλικιών. Οι δραστηριότητες ποικίλουν διατηρώντας έντονα τον εκπαιδευτικό αλλά και τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα του προγράμματος.

Το πρόγραμμα ανά εβδομάδα περιλαμβάνει:

 • επίσκεψη στην παραλία του Σχινιά 1 φορά την εβδομάδα για κολύμπι, παιχνίδι στην άμμο και οργανωμένες δραστηριότητες
 • μάθημα windsurfing 1 φορά την εβδομάδα, από την προπονήτρια Tonia Frey
 • 1 εκδρομή κάθε εβδομάδα για δραστηριότητες εκτός σχολείου (οργανωμένα πάρκα, αναρρίχηση, νεροτσουλήθρες)
 • 2 ήμερες εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων εντός σχολείου (αθλητικά παιχνίδια, κολύμβηση στην πισίνα, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρι εικαστικών, μοντέρνος χορός κ.α.)
 • Γνωριμία/παρουσίαση ενός νέου αθλήματος κάθε Παρασκευή (ξιφασκία, επι- τραπέζια αντισφαίριση, τζούντο, χόκεϊ στο χόρτο) από εξειδικευμένους προπονητές και αθλητές.
 • Μεταφορές με σχολικό λεωφορείο
 • Μεσημεριανό φαγητό.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε με τη γραμματεία του σχολείου στα τηλ. 2106614570, 2 ή με email: dimotiko@argiri-laimou.edu.gr

Για παιδιά Νηπιαγωγείου:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 – 6 ετών. Υπεύθυνη του προγράμματος για τα παιδιά Νηπιαγωγείου είναι η εκπαιδευτικός Βασιλική Λυμπέρη.

“ΠΑΡΑΜΥΘΟΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ” είναι ο τίτλος του προγράμματος και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μέσα από ποικιλία δραστηριοτήτων στους φανταστικούς κόσμους των παραμυθιών.

Το πρόγραμμα ανά εβδομάδα περιλαμβάνει:

 • επίσκεψη στην παραλία του Σχινιά 1 φορά την εβδομάδα για κολύμπι, παιχνίδι στην άμμο και οργανωμένες δραστηριότητες,
 • 1 εκδρομή κάθε εβδομάδα για δραστηριότητες εκτός σχολείου (οργανωμένα πάρκα, αναρρίχηση, νεροτσουλήθρες)
 • 2 ήμερες εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων εντός σχολείου (κολύμβηση στην πισίνα, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρι εικαστικών, αγγλικά, φωτογραφία κ.α.)
 • Φιλαναγνωστικές δραστηριότητες στη βιβλιοθήκη του σχολείου.
 • Μεταφορές με σχολικό λεωφορείο.
 • Μεσημεριανό φαγητό.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε με τη γραμματεία του σχολείου στα τηλ. 2106614570, 2 ή με email: nipiogeraka@argiri-laimou.edu.gr

 

3ο Φεστιβάλ Αειφορίας

Αγαπητοί γονείς και φίλοι του σχολείου,

«Μήπως Αειφορία σημαίνει να ανακαλύπτεις και να μαθαίνεις καινούρια πράγματα μπαίνοντας σε ανοιχτές πόρτες…και να έχεις κι εσύ τη δική σου πόρτα ανοιχτή ή και να δημιουργούμε όλοι μαζί κάτι…​»

Τα Εκπαιδευτήρια Αργύρη-Λαιμού στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των καινοτόμων προγραμμάτων των τμημάτων του Παιδικού Σταθμού, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο Γέρακα για τη χρονιά 2014-15 διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Αειφορίας 2015 και σας καλούν να συμμετέχετε σε αειφορικές δράσεις με κύριους συντονιστές τους ίδιους τους μαθητές και  μαθήτριες.

  Κατά την επίσκεψή σας ετοιμαστείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις αισθήσεις για να παρακολουθήσετε το εργαστήρι μαγειρικής προσφοράς της ομάδας Ροδιά σε συνεργασία με την Προσχολική Αγωγή Κορυτσάς, να παίξετε ψηφιακά παιχνίδια που κατασκεύασαν μαθητές/τριες στο εργαστήρι Η/Υ, να δείτε ταινίες και βίντεο από το εργαστήρι οπτικοακουστικών μέσων αλλά και τις τάξεις, να ακούσετε τραγούδια από την χορωδία του δημοτικού, να παίξετε «τζαμί» με το Α1, να παιχνιδοτραγουδήσετε με το Α2, να δημιουργήσετε «βρώσιμες» σημαίες με τη Β’ τάξη, να «στρώσετε» το μεσογειακό τραπέζι με το Γ1, να πειραματιστείτε με τα μέρη του σώματος με το Γ2, να «επισκεφθείτε» το διάστημα με το Δ1, να χειροτεχνήσετε με λίθους με το Δ2, να συναισθανθείτε μουσικά με την Ε’ τάξη, να ακούσετε ραδιοφωνικές εκπομπές και να δημοσιογραφήσετε με την ΣΤ΄ τάξη.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, 17:00-21:10 στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου (Λ. Γέρακα 1, Γέρακας).

Παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα των δράσεων του 3ου Φεστιβάλ Αειφορίας και μία σύντομη περιγραφή τους, καθώς και τον διαχωρισμό των μαθητών/τριών στις δύο βάρδιες με βάση τον οποίο θα οργανώσετε την επίσκεψή σας.

Σας περιμένουμε να συνδημιουργήσουμε,

Η Διοίκηση, το προσωπικό και οι μαθητές/τριες

των Εκπαιδευτηρίων Αργύρη-Λαιμού

Γέφυρες – Χριστούγεννα 2014

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση “Γέφυρες” που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2014 στο κτίριο του Δημοτικού σχολείου των Εκπ. Αργύρη-Λαιμού.
Όλες οι δράσεις σχεδιάστηκαν με πολύ μεράκι και εορταστική διάθεση από τους συνεργάτες των εκπαιδευτηρίων μας, εκπαιδευτικούς και μη, καθώς επίσης πολλές από τις δράσεις, όπως το «Μαγαζάκι αλληλεγγύης» και το Κυλικείο-Γλυκοπωλείο, το διαχειρίστηκαν αποκλειστικά μαθητές και μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων μας.

Γέφυρες 2014

Αγαπητοί γονείς,

Με χαρά σας καλούμε στο εορταστικό φεστιβάλ των εκπαιδευτηρίων Αργύρη-Λαιμού το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, 17:00-20:30 στο κτίριο του Δημοτικού σχολείου (Λ. Γέρακα 1, Γέρακας), ώστε  «γεφυρώνοντας» το εκεί με το εδώ, να φτιάξουμε το μαζί. Κι αν μοιραστούμε το μικρό που έχουμε, ίσως καταφέρουμε αυτό να γίνει μεγάλο.

Κατά την επίσκεψή σας θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε, να κατασκευάσετε, να ράψετε, να εξερευνήσετε, να ακούσετε ιστορίες, να συμμετέχετε σε μουσικά δρώμενα, να βάψετε το πρόσωπό σας εορταστικά, να δείτε το μαγείρεμα της ομάδας Ροδιά, να γευθείτε ζεστό κρασί. Επίσης θα έχετε τη δυνατότητα να «χτίσετε γέφυρες αγάπης και προσφοράς» αγοράζοντας αντικείμενα και λιχουδιές από το μαγαζάκι αλληλεγγύης με ένα συμβολικό αντίτιμο, προσφέροντας στον κουμπαρά της ομάδας Ροδιά είτε αγοράζοντας φωτογραφία από την έκθεση φωτογραφίας του Συλλόγου γονέων. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε φορείς που εσείς θα επιλέξετε γράφοντας το όνομά τους στον πρασινοπίνακα του ισογείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι δράσεις έχουν σχεδιαστεί με πολύ μεράκι και εορταστική διάθεση από τους συνεργάτες των εκπαιδευτηρίων μας, εκπαιδευτικούς και μη, καθώς επίσης και ότι πολλές από τις δράσεις, όπως το «Μαγαζάκι αλληλεγγύης» και το Κυλικείο-Γλυκοπωλείο, διαχειρίζονται αποκλειστικά από μαθητές/τριες των εκπαιδευτηρίων μας.

Σας περιμένουμε να «γεφυρώσουμε» το εκεί με το εδώ και να φτιάξουμε το μαζί,

Η Διοίκηση, το προσωπικό και οι μαθητές/τριες

των Εκπαιδευτηρίων Αργύρη-Λαιμού

2ο Φεστιβάλ Αειφορίας

Αγαπητοί γονείς και φίλοι του σχολείου,

«Μήπως Αειφορία σημαίνει να ανακαλύπτεις και να μαθαίνεις καινούρια πράγματα μπαίνοντας σε ανοιχτές πόρτες…και να έχεις κι εσύ τη δική σου πόρτα ανοιχτή ή και να δημιουργούμε όλοι μαζί κάτι…»

Τα Εκπαιδευτήρια Αργύρη-Λαιμού στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των καινοτόμων προγραμμάτων των μαθητών/τριών όλων των τάξεων για τη χρονιά 2013-14 διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Αειφορίας και σας καλούν να συμμετέχετε σε αειφορικές δράσεις με κύριους συντονιστές τους ίδιους τους μαθητές και μαθήτριες.

Επιλέξτε την εικόνα για προβολή της Πρόσκλησης σε πλήρη ανάλυση

Κατά την επίσκεψή σας ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε σύντομα δρώμενα και βίντεο, να ακούσετε ραδιοφωνικές εκπομπές, να συμμετέχετε σε εργαστήρι μαγειρικής προσφοράς, να παρακολουθήσετε μάθημα πρώτων βοηθειών, να παίξετε παιχνίδια ψηφιακά, διαστημικά και πολιτισμικά, να ξεναγηθείτε σε αυτοσχέδια μουσεία και φυσικά να διασκεδάσετε μαθαίνοντας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, 16:50-21:30 στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου (Λ. Γέρακα 1, Γέρακας). Την «αυλαία» ανοίγει ο Παιδικός Σταθμός στις 16:50 και ακολουθεί το Νηπιαγωγείο
Γέρακα στις 17:30 στον Πολυχώρο. Από τις 17:30 έως τις 21:30 όλες οι τάξεις του Δημοτικού σχολείου, η ομάδα αλληλεγγύης ΡΟΔΙΑ σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Παπάγου και το μουσικό βιωματικό εργαστήρι της Μαρίζας Κωχ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σας καταπλήξουν.

Επιλέξτε την εικόνα για προβολή του προγράμματος 1ης βάρδιας σε πλήρη ανάλυση.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο κτίριο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι ώρες επίσκεψης είναι οργανωμένες, όπως και πέρυσι, σε 2 βάρδιες. Συνημμένο θα βρείτε τον διαχωρισμό των μαθητών στις 2 βάρδιες με βάση τον οποίο θα οργανώσετε την επίσκεψή σας. Οι γονείς και φίλοι των μαθητών που βρίσκονται στην Α’ βάρδια μπορούν να επισκεφτούν το φεστιβάλ 17:30-19:30 και αντίστοιχα οι γονείς και φίλοι των μαθητών που βρίσκονται στην Β΄ βάρδια μπορούν να επισκεφτούν το φεστιβάλ 19:30-21:30.

Επιλέξτε την εικόνα για προβολή του προγράμματος 2ης βάρδιας σε πλήρη ανάλυση

Όλες οι δράσεις είναι ανοιχτές προς όλους τους γονείς και φίλους του σχολείου ανεξαρτήτως τάξης και ηλικίας. Αυτό σημαίνει ότι ένας επισκέπτης ενθαρρύνεται να παρακολουθήσει την δράση της τάξης που τον ενδιαφέρει αλλά και να συμμετέχει σε δράσεις άλλων τάξεων σύμφωνα με το πρόγραμμα καθώς και να στηρίξει την ομάδα αλληλεγγύης ΡΟΔΙΑ. Κάθε δράση επαναλαμβάνεται 2 φορές σε κάθε βάρδια για να δώσει την δυνατότητα συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες.
Σας περιμένουμε να συνδημιουργήσουμε,


Η Διοίκηση, το προσωπικό και οι μαθητές/τριες 

των Εκπαιδευτηρίων Αργύρη-Λαιμού

40 Έτη Φωτός

Κλείνουμε φέτος 40 έτη λειτουργίας, εμπνευσμένα από το φως των παιδιών, από εσάς, από εμάς, απ’ ό,τι γίνεται γύρω μας και παγκόσμια.

Το σχολείο μας, τα 40 αυτά χρόνια, μετουσιώνει την εμπειρία της πραγματικότητας σε γνώση των παιδιών με έναν τρόπο κατάλληλο και έντιμο για τις φωτεινές ψυχές των παιδιών.

Καλούμε τους γονείς όλων των σχολείων μας, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 4:00-9:30 μμ στο κτίριο του Δημοτικού σχολείου (Λ.Γέρακα 1, Γέρακας), “να ανταλλάξουμε και να μοιραστούμε τα φώτα μας” γιορτάζοντας και συνεχίζοντας μαζί την πορεία προς την φωτεινή πλευρά του κόσμου.

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στη γραμματεία του σχολείου που ανήκετε.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Απογευματινές Δραστηριότητες στο Δημοτικό Σχολείο

Ξεκίνησε και φέτος το πρόγραμμα απογευματινών δραστηριοτήτων του σχολείου μας. Όλες οι δραστηριότητες που προσφέρονται στο πρόγραμμα είναι επιλεγμένες και προσεκτικά σχεδιασμένες με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, την ενίσχυση ταλέντων, ενδιαφερόντων και ειδικών γνώσεων.

Βασικό μέλημα του σχολείου, παράλληλα με τη δημιουργική του μεθοδολογία, είναι το να μπορούν τα παιδιά να επωφελούνται από τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και να μην επιβαρύνονται. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και ευέλικτο δίνοντας ακριβώς σε εσάς την ευκαιρία να διαλέξετε για το παιδί σας εκείνες τις δραστηριότητες που ταιριάζουν στο ρυθμό και τις ανάγκες του και που το βοηθούν να κτίσει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που θα είναι ενδιαφέρον, χρήσιμο και όχι εξαντλητικό.

Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι απογευματινές δραστηριότητες και το περιεχόμενό τους.

Πρόγραμμα Απογευματινών Δραστηριοτήτων Δημοτικού

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τη γραμματεία στο 2106614570 ή με e-mail στο dimotiko@argiri-laimou.gr

Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους για δείτε δείγματα δουλειάς περσινών απογευματινών δραστηριοτήτων από παλαιότερες αναρτήσεις.

Στιγμιότυπα από το εργαστήρι εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Εργαστήρι Οπτικοακουστικών Μέσων

Αγωνιστικό τμήμα σκακιού

 

Βιβλιωρύχοι 2013–2014: Οι Αντίθετοι Κόσμοι Συναντιούνται στα Βιβλία

Οι Βιβλιωρύχοι σε δράση

Το φετινό πρόγραμμα της λέσχης ανάγνωσης του σχολείου μας “Οι Βιβλιωρύχοι” είναι έτοιμο και σας ενημερώνουμε ώστε να δώσει μια καινούρια κατεύθυνση στις αναγνώσεις μαζί με τα παιδιά σας. Ευκαιρία να ξαναδιαβάσετε βιβλία μαζί τους και να ανακαλύψετε καινούρια.

Το ακροατήριο των Βιβλιωρύχων προσηλωμένο

Το θέμα μας φέτος έχει να κάνει με τα αντίθετα, με τους αντίθετους κόσμους που δημιουργούνται, με τις αντίθετες ιδέες και πώς ο καθένας μας μαθαίνει να τις υπερασπίζεται.

Η βιβλιοθήκη του σχολείου (πάνω όροφος)

 

Τα βιβλία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κατανοήσουν τα παιδιά πως η βία δεν είναι ο τρόπος για να επιβληθεί το ένα αντίθετο πάνω στο άλλο, πως τα επιχειρήματα, η ικανότητά μας να υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας με ιδέες και παραδείγματα είναι ο μόνος τρόπος για να συναντηθούν τα αντίθετα και να προσφέρει η κάθε μεριά τις εμπειρίες της. Στα βιβλία συμβαίνουν τέτοιες συναντήσεις σε κάθε σελίδα. Εμείς στις βραδιές μας θα ανακαλύψουμε τέτοιες συναντήσεις και θα περιγράψουμε αντίθετους κόσμους.

Οι ημερομηνίες και τα θέματα όλης της χρονιάς είναι:

01 Νοεμβρίου 2013: Η πόλη και το χωριό

13 Δεκεμβρίου 2013: Ο Χειμώνας και το Καλοκαίρι

31 Ιανουαρίου 2014: Οι πλούσιοι και οι φτωχοί

7 Μαρτίου 2014: Η Ανατολή και η Δύση

11 Απριλίου 2014: Το παρελθόν και το μέλλον

23 Μαΐου 2014: Τα παιδιά γράφουν τα δικά τους κείμενα με θέματα εμπνευσμένα από τα κείμενα που διαβάσαμε στους Βιβλιωρύχους όλη τη χρονιά.

Η βιβλιογραφία που θα σας δίνετε σε κάθε θέμα θα είναι χωρισμένη στους δυο αντίθετους κόσμους που κάθε φορά θα γνωρίζουμε. Τα παιδιά ανάλογα με το κείμενο που θα επιλέγουν θα γίνονται εκπρόσωποι του ενός ή του άλλου κόσμου. Στο τέλος της βραδιάς θα συνοψίζουμε όλοι μαζί τα χαρακτηριστικά του κάθε κόσμου έτσι όπως θα έχουν προκύψει από τις αναγνώσεις μας.

Εύχομαι και φέτος να συναντηθούμε στην ίδια ζεστή ατμόσφαιρα που τη δημιουργούν η λαχτάρα των παιδιών να διαβάσουν, η δική σας υποστήριξη στην προσπάθειά τους, η ζεστή σοκολάτα και ο φιλόξενος χώρος του σχολείου.

Ειρήνη Βοκοτοπούλου
Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης

Έναρξη Σχολικής Περιόδου – Ενήμερωση Γονέων – Προσαρμογή Νηπίων – Συναντήσεις

Αγαπητοί Γονείς,

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για ενημερωθείτε για τις παρουσιάσεις των τάξεων, το πρόγραμμα προσαρμογής νηπίων και τις ατομικές συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς για τους γονείς των νηπίων και της Α΄ τάξης.

Καλή Σχολική Χρονιά!

Προγραμματισμός Σεπτεμβρίου