2η εκπομπή A.lot.oF.M. !

Οι Α.lot.oF.M. επί τω έργω

Μην χάσετε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 11πμ τη 2η  εκπομπή της Στ’ τάξης των Εκπαιδευτηρίων Αργύρη-Λαιμού στο European School Radio. Στο Α.lot.oF.M. του προσεχούς Σαββάτου ασχολούμαστε κυρίως με το θέμα της διατροφής και συζητάμε για σχετικά θέματα που μας έχουν προβληματίσει.

 

Το πρόγραμμα ξεκινάει με την ομάδα της ενημέρωσης. Το θέμα της αυτή τη φορά είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οι σοβαρές επιπτώσεις που έχει για τον πλανήτη μας.

Η διαδικασία ηχογράφησης εκπομπής

Οι «Τρελοεπιστήμονες» μας εισάγουν στο θέμα της διατροφής. Συγκεκριμένα μας ενημερώνουν για την «βουλιμία» και την «ανορεξία», δύο επικίνδυνες παθήσεις για τις οποίες καλό είναι να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά τους και τις βλαβερές συνέπειές τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η Ομάδα Τύπου Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ερευνά τα ενδιαφέροντα των μαθητών του σχολείου κατά την προετοιμασία της εκπομπής.

Αμέσως μετά οι «Εξερευνήτριες των πολιτισμών» μας ενημερώνουν για διατροφικές συνήθειες ευρωπαϊκών χωρών και μας εκμυστηρεύονται μυστικά για μία υγιεινή και νόστιμη κουζίνα.

Η «Athletics team» μας μιλάει για τη διατροφή των αθλητών. Επίσης προσεγγίζει και το φαινόμενο των αναβολικών στο χώρο του αθλητισμού, που αποτελεί παγίδα για πολλούς νέους και νέες.

Τέλος η ομάδα «Funny world» μας μιλάει για τα μέλη των Red Hot Chili Peppers και τις δυσάρεστες περιπέτειες που είχαν με παράνομες ουσίες από νεαρή ηλικία και στην αρχή της καριέρας τους.

Είμαστε ενθουσιασμένοι με την διαδικασία προετοιμασίας της εκπομπής και προσπαθούμε να έχουμε πάντα ενδιαφέροντα νέα. Περιμένουμε τις προτάσεις σας και τα σχόλιά σας. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στη διεύθυνση dimotiko@argiri-laimou.gr, υπόψη «A.lot.oF.M.». Πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο και το blog μας στο www.sch.gr, όπου θα αναρτούμε υλικό σχετικό με τα θέμα των εκπομπών μας.

Καλή Ακρόαση,

Η Στ’ τάξη των Εκπαιδευτηρίων Αργύρη-Λαιμού

http://www.argiri-laimou.gr

http://argiri-laimou.gr/blog

1η Ραδιοφωνική Εκπομπή της Στ΄ τάξης στο European School Radio!

Αγαπητοί γονείς,
Η ραδιοφωνική εκπομπή της ΣΤ τάξης στο EUROPEAN SCHOOL RADIO θα μεταδοθεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 11πμ.
Για να την ακούσει κάποιος πρέπει να πάει στη σελίδα http://blogs.sch.gr/esrblog/ και να πατήσει το “κουμπί” ON AIR (είναι στο αριστερό μέρος της οθόνης και από κάτω γράφει “δες τι παίζει τώρα”). Αυτό θα ανοίξει μία νέα σελίδα-player και θα παίξει το ραδιόφωνο από ‘κει.
Υπάρχει πιθανότητα να παίξει το ραδιόφωνο με το που θα φορτώσει την αρχική σελίδα και να μην χρειαστεί να πατηθεί το ON AIR.
Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να μην παίξει ούτε αφού ανοίξει η καινούρια σελίδα-player που σημαίνει ότι λείπει τo plug in (σε mac κάποιες φορές δεν παίζει). Σε αυτή την περίπτωση δίνονται οδηγίες στο κάτω μέρος της σελίδας-player για να παίξει το ραδιόφωνο μέσω του VLC player.
Καλό είναι, λοιπόν, να επισκεφτείτε την σελίδα του ESR (http://blogs.sch.gr/esrblog/) λίγο νωρίτερα για να έχετε χρόνο να κάνετε, αν χρειαστεί, τις απαραίτητες ενέργειες.

Καλή αρχή και καλή ακρόαση!
ο Δ/ντής
Αθαν. Λιάκος