5η εκπομπή a.lot.f.m! Μην την χάσετε!

Η 5η κατά σειρά εκπομπή των «Α.lot.oF.M» από τα εκπαιδευτήρια Αργύρη-Λαιμού  θα είναι κοντά σας το Σάββατο 20 Απριλίου στις 11π.μ. Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης μας μιλούν αυτή τη φορά για την καρδιά αλλά μέσα από τη δική τους οπτική.

Το πρόγραμμα ξεκινάει με την ομάδα της ενημέρωσης η οποία μας μιλά για τη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Ιστορίες ανθρώπων που χρειάστηκαν μεταμόσχευση καρδιάς δίνουν  παρόν στο πρώτο μέρος.

Ενδιέφερε πολύ και τους «Τρελοεπιστήμονες» το θέμα αυτό και παρουσιάζουν επιπλέον ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την αγγειοπλαστική, μια θεραπευτική ενέργεια διάνοιξης βουλωμένων αρτηριών..

Αμέσως μετά οι «Εξερευνήτριες των πολιτισμών» βρίσκουν λέξεις και φράσεις μέσα στις οποίες χρησιμοποιούμε τη λέξη καρδιά και ονοματίζουν τη λέξη καρδιά σε διάφορες γλώσσες.

Η «Athletics team» μας εξηγεί τη λειτουργία μίας αθλητικήε καρδιάς, ποιες είναι οι διαφορές από μία καρδιά μη αθλητή καθώς επίσης μας διευκρινίζει σε ποια σημεία μοιάζει αλλά και σε ποια διαφέρει από μία δυσλειτουργική καρδιά.

Τέλος η ομάδα «Funny world» συζητά για τη διασκεδαστική πλευρά της καρδιάς και φυσικά μας διηγείται το ανέκδοτο του μήνα. Ακολουθεί το δελτίο καιρού για την επόμενη εβδομάδα από την Ε’ τάξη του σχολείου μας.

Είμαστε ενθουσιασμένοι με την διαδικασία προετοιμασίας της εκπομπής και προσπαθούμε να έχουμε πάντα ενδιαφέροντα νέα. Περιμένουμε τις προτάσεις σας και τα σχόλιά σας. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στη διεύθυνση dimotiko@argiri-laimou.gr, υπόψη «A.lot.oF.M.».

Είναι έτοιμο και το blog μας στο www.sch.gr, όπου αναρτούμε υλικό σχετικό με τα θέμα των εκπομπών μας.

Μείνετε συντονισμένοι,

Η Στ’ τάξη των Εκπαιδευτηρίων Αργύρη-Λαιμού

http://www.argiri-laimou.gr

http://argiri-laimou.gr/blog

ΥΓ: Για οδηγίες σύνδεσης στο European School Radio ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Οδηγίες Σύνδεσης στο ESR

 

 

Πρωταθλητής Ανατολικής Αττικής στο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα!

Στο Σχολικό Ομαδικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Αττικής που διεξήχθη στις 23 Μαρτίου στο Λαύριο, το Σχολείο μας, συμμετέχοντας με δύο ομάδες, αναδείχθηκε, με την πρώτη του ομάδα, Πρωταθλητής Ανατολικής Αττικής, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τερματίζοντας αήττητο στην πρώτη θέση. Παράλληλα μαθητές-τριες του Σχολείου μας είχαν σημαντικές επιτυχίες στο ατομικό πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε αναλυτικά τα αποτελέσματα του ομαδικού και του ατομικού πρωταθλήματος.

Αποτελέσματα Σκακιστικού Πρωταθλήματος Αττικής

Δανειστική Ταινιοθήκη

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 ξεκίνησε να λειτουργεί στο σχολείο μας η Δανειστική Ταινιοθήκη της Δ’ τάξης σε συνεργασία με το κινητό μαγαζάκι του Β2 .

 

Η ταινιοθήκη μας έχει παιδικές ταινίες και ντοκιμαντέρ, από υλικό που προσφέρει το σχολείο και η Δ΄ τάξη που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τη σωστή λειτουργία της.

Οι μαθητές από το Νηπιαγωγείο και όλες τις τάξεις του Δημοτικού ήρθαν με μεγάλη χαρά να δανειστούν τις ταινίες μας και όλοι συνεργάστηκαν ομαλά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για τη δράση αυτή.

Το μαγαζάκι της Δανειστικής Ταινιοθήκης θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη όπου τα παιδιά θα μπορούν να δανείζονται ταινίες τις οποίες θα επιστρέφουν τη Δευτέρα της ερχόμενης εβδομάδας.

Καλή προβολή!

                       (Από τη Δ΄ τάξη)

Με τη Σκέψη μας στην Ομαλή Μετάβαση των Παιδιών στο Δημοτικό μας Σχολείο Σχεδιάζουμε Δράσεις

Τα νήπια καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς έρχονται σε συχνή επαφή με το δημοτικό και γνωρίζουν από κοντά τα παιδιά, τις τάξεις τους, τους εκπαιδευτικούς, τις ρουτίνες του δημοτικού.

Τα νήπια τραγουδούν για το δημοτικό

Έτσι για παράδειγμα συμμετέχουν σε όλες τις γιορτές μαζί με το δημοτικό,

Συνέντευξη από τον κ.Χρήστο

Παιχνίδι των αισθήσεων από τον κ. Νίκο δάσκαλο Αγγλικών

 

 

 

 

 

 

…συμμετέχουν ισότιμα στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στις Απόκριες, τραγουδούν τα χελιδονίσματα (τα κάλαντα της άνοιξης) στην “Καλημέρα” (Γενική Συνέλευση) του Δημοτικού,…

Χελιδονίσματα τα κάλαντα της Άνοιξης

επισκέπτονται όλες τις τάξεις προκειμένου να ενημερώσουν για τις εργασίες που θα γίνουν στο σπιτάκι του κήπου, ετοιμάζουν την Πασχαλινή γιορτή, συνεργάζονται με το Α2 για να φτιάξουν έναν τοίχο στο σπιτάκι τους, δανείζονται ταινίες από την ταινιοθήκη της Δ΄δημοτικού.

Με στόχο  την ύπαρξη μιας συνέχειας από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχεδιάζουμε δράσεις και έχουμε τη σιγουριά ότι κανένα παιδί δεν θα αντιμετωπίσει το δημοτικό ως κάτι ολότελα καινούριο και άγνωστο.

(Από το Νηπιαγωγείο)

Οι Γονείς Έρχονται στο Σχολείο μας

Είναι μεγάλη χαρά για όλα τα παιδιά να υποδεχόμαστε στο σχολείο μαμάδες και μπαμπάδες που μας βοηθούν να λύσουμε απορίες, να πάρουμε πληροφορίες για πράγματα που μας ενδιαφέρουν, που μας καθοδηγούν για να δημιουργήσουμε κάτι που επιθυμούμε.

Η μαμά του Γιάννη (αρχιτέκτονας) μας μίλησε για το επάγγελμα του αρχιτέκτονα (μια που και εμείς σχεδιάζουμε και θα κατασκευάσουμε ένα σπιτάκι στον κήπο) και ακόμα μας έστειλε σχέδια που έφτιαξε μαζί με το Γιάννη για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το σπιτάκι του κήπου.

Η μαμά της Μάγιας μας διάβασε ένα παραμύθι για την προϊστορία και απάντησε σε ερωτήματα των παιδιών για την καθημερινή ζωή των προϊστορικών ανθρώπων.

Η μαμά του Μιχάλη (δικηγόρος) μας ενημέρωσε ότι και η χώρα μας έχει ένα Σύνταγμα σαν το Μεγάλο Βιβλίο των Κανόνων του νηπιαγωγείου μας, μας είπε ακόμη ότι και οι ενήλικες αντιμετωπίζουν συνέπειες όταν παραβούν τους κανόνες και μας εντυπωσίασε όταν μας βοήθησε να λύσουμε διαφορές όπως: δύο παιδιά θέλουν την ίδια καρέκλα και αντιδρούν άσχημα, ένα παιδί που πήρε το παιχνίδι κάποιου χωρίς να ρωτήσει.. σε μία μικρή συζήτηση που είχαμε στην τάξη.

Το τεράστιο βιβλίο των κανόνων

 

Αγαπητοί γονείς σας ευχαριστούμε γιατί στηρίζετε και εμπλουτίζετε το έργο μας.

(Από το Νηπιαγωγείο)

“Τα σπίτια των ζώων”. Γνωρίσαμε, φτιάξαμε, παίξαμε!

Σπιτάκια πάνω στους ώμους.

Φτιάξαμε τα καβούκια μας και προσέξαμε οι ταρταρούγες να είναι όσες και τα χρόνια μας.

Δραματοποιήσαμε την «τεχνική ηρεμίας της χελώνας» και μέσα στο «σπιτάκι» μας διαχειριστήκαμε καλύτερα το θυμό μας.

 

Ανάμεσα στις φυλλωσιές.

 

Παρατηρήσαμε  και φτιάξαμε φωλιές πουλιών. Ανάλογα με το μέγεθος των πουλιών, που φιλοξενούν, τις χωρίσαμε σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες.

 

 

Κάτω από τη γη.

Ακολουθώντας υπόγειες διαδρομές, ανακαλύψαμε τα ζώα που ζουν μέσα στη γη.

 

 

 

Τα αναζητήσαμε και τα βρήκαμε στο δάσος.

Εξοπλισμένοι με γνώσεις, τρέξαμε στο δάσος για να εξερευνήσουμε όλες τις φωλιές των ζώων που ζουν εκεί.

 

Ομάδα Αρκουδάκια Εξερευνητές, Παπάγου

Αποκριάτικη Παρέλαση

Η τελευταία Κυριακή της αποκριάς πλησιάζει και μαζί με όλα τα παιδιά του σχολείου μας αποφασίσαμε να γλεντήσουμε με την ψυχή μας και να παρασύρουμε σε αυτό το γλέντι όποιον συναντήσουμε στο δρόμο μας.

 

 

Ετοιμάσαμε, λοιπόν, μια αποκριάτικη παρέλαση. Παρέα με μουσικούς, που μας έδιναν το ρυθμό μέσα από ήχους παραδοσιακούς, δράκοι, καρνάβαλοι και κάθε λογής μασκαράδες διέσχισαν τους δρόμους  με φωνές, χορούς και πολλά χαμόγελα, για να καταλήξουν στην πλατεία που γέμισε με παραδοσιακές μουσικές, τραγούδια, χορούς και πολύ κέφι.

 

 

 

 

Μικροί και μεγάλοι γίναμε ένα και ευχηθήκαμε, από καρδιάς, ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ σε όλους!

Πετάξαμε Χαρταετό!

 

Μια μέρα που δεν φύσαγε πολύ  πήγαμε βόλτα όλοι μαζί.

 Μπήκαμε στο σχολικό

 να πετάξουμε χαρταετό.

Τρέξαμε… φυσήξαμε

 μα και προσπαθήσαμε!!

 Τελικά τα καταφέραμε

 να σηκωθεί ψηλά και

 τον χαιρετήσαμε από μακριά!

(Oμάδα Ζωρζέττας Γιαννάρου, 1,5-2,5 ετών)

Λέσχη Ανάγνωσης 2013: 5η Συνάντηση Βιβλιωρύχων

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κόκκινος, πορφυρός, ερυθρός,

Κόκκινα γίνονται τα μάγουλά μας από χαρά, από ντροπή…

Κόκκινη γίνεται η μύτη μας από το κρύο…

Κόκκινη είναι η Κοκκινοσκουφίτσα, κόκκινα βάφουν τα τριαντάφυλλα οι κηπουροί, στον κήπο της Βασίλισσας στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, κόκκινο είναι το καπέλο των νάνων…

Κόκκινα είναι τα ρουμπίνια…

Όλοι ονειρευτήκαμε να φορέσουμε κάποτε ένα ζευγάρι κόκκινα παπούτσια…
Παρατηρείστε τι άλλο είναι κόκκινο γύρω μας, βρείτε μια ιστορία γι’ αυτό από ένα βιβλίο δικό σας ή της βιβλιοθήκης μας κι ελάτε την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα για τα παιδιά των τάξεων Α και Β και στις 8 για τα παιδιά των υπόλοιπων τάξεων, να διαβάσουμε κόκκινες ιστορίες.

Από τη Λέσχη Ανάγνωσης “Οι Βιβλιωρύχοι″