Καλοκαιρινά Προγράμματα 2013 – “Φύση, Άθληση, Τέχνη, Επιστήμη”

 

 

Όπως κάθε καλοκαίρι και φέτος προσφέρουμε στα παιδιά ολοκληρωμένες δράσεις και εμπειρίες, οργανωμένες γύρω από μια θεματική κάθε εβδομάδα, με σκοπό τα παιδιά να αξιοποιήσουν δυναμικά τον ελεύθερό τους χρόνο.

 

 

Το πρόγραμμα “Φύση, Άθληση, Τέχνη , Επιστήμη” απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών και καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών για άθληση και παιχνίδι, έκφραση και δημιουργία, έρευνα και ανακάλυψη, συμμετοχή και χαρά.

Για τις ακριβείς ημερομηνίες και πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και το κόστος ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους. Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε καλώντας στη γραμματεία του σχολείου στο 2106614570 και 2106614572.

Τη δήλωση συμμετοχής μπορείτε να μας την στείλετε με e-mail στις διευθύνσεις dimotiko@argiri-laimou.gr και nipiogeraka@argiri-laimou.gr

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα “Φύση, Άθληση, Τέχνη, Επιστήμη”

Δήλωση Συμμετοχής

 

Καλοκαιρινά Προγράμματα 2013 – “Μικροί ταξιδιώτες”

 

Όπως κάθε καλοκαίρι και φέτος προσφέρουμε στα παιδιά ολοκληρωμένες δράσεις και εμπειρίες, οργανωμένες γύρω από μια θεματική κάθε εβδομάδα, με σκοπό τα παιδιά να αξιοποιήσουν δυναμικά τον ελεύθερό τους χρόνο.

 

Το πρόγραμμα “Μικροί ταξιδιώτες” απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών και καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών για άθληση και παιχνίδι, έκφραση και δημιουργία, έρευνα και ανακάλυψη, συμμετοχή και χαρά.

Για τις ακριβείς ημερομηνίες και πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και το κόστος ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους. Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε καλώντας στη γραμματεία του σχολείου στο 2106614570 και 2106614572.

Τη δήλωση συμμετοχής μπορείτε να μας την στείλετε με e-mail στις διευθύνσεις dimotiko@argiri-laimou.gr και nipiogeraka@argiri-laimou.gr

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα “Μικροί ταξιδιώτες”

Δήλωση Συμμετοχής

 

Συνεργαζόμαστε με γονείς

Μέσα στον Απρίλιο και στο πλαίσιο του σχεδίου εργασίας «ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΟ –ΚΑΤΟΙΚΙΑ» του Β1 δόθηκε οι ευκαιρία στους μαθητές της τάξης να συνεργαστούν, να αλληλεπιδράσουν και να δημιουργήσουν μαζί με γονείς που μας επισκέφτηκαν στο σχολείο μας.

Έτσι λοιπόν την Πέμπτη 4 Απριλίου ο κ. Τριανταφυλλίδης ο μπαμπάς του Δημήτρη ήταν μαζί μας και μας βοήθησε να κατασκευάσουμε φωλιές πουλιών και ταΐστρες σε μια δραστηριότητα που έγινε σε συνεργασία με τα παιδιά της Γ΄ τάξης (Γ1΄και Γ2΄).

Την Τετάρτη 10 Απριλίου ο κ. Γκοβάτσος ο μπαμπάς της Σοφίας μας επισκέφτηκε στην τάξη και μας έκανε μια πολύ ωραία παρουσίαση για τους ανεμόμυλους. Μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και ενθουσιαστήκαμε με τη μακέτα του ανεμόμυλου που είχε κατασκευάσει η Σοφία με το μπαμπά της!

Την Παρασκευή 12 Απριλίου  η κ. Μπαρμπάτη, η μαμά της Ελένης συνεργάστηκε μαζί μας για να φτιάξουμε μ΄ ένα αγαπημένο υλικό, τον πηλό και με πολύ κέφι, πεταλούδες και πουλιά για να τα κρεμάσουμε στο δεντρόσπιτό μας και να το διακοσμήσουμε.

 

Αυτά που φτιάξαμε, η κ. Μπαρμπάτη τα πήρε στο εργαστήριό της για να τα ψήσει. Την Παρασκευή 26 Απριλίου ξαναήρθε στο σχολείο μας για να τα βάψουμε και να τα “γυαλώσουμε”. Θα ακολουθήσει το τελικό ψήσιμο και οι κατασκευές μας θα είναι έτοιμες!

Σας ευχαριστούμε όλους για τις όμορφες συνεργασίες!

(Από τη Β’ τάξη, τμήμα Β1)

Τα Κάλαντα του Λαζάρου

Τα “λαζαρικά” τραγουδιόνταν παλιότερα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και έχουν  πολλές παραλλαγές. Απεικονίζουν την Ανάσταση του Λαζάρου αλλά παράλληλα υποδηλώνουν και την ανάσταση της φύσης θυμίζοντας ανάλογες εκδηλώσεις της κλασικής εποχής. Τραγουδιούνται από παιδιά συνήθως κορίτσια τις “Λαζαρίνες” που στολίζουν καλάθια με αγριολούλουδα ή κρατούν τα “λαζαράκια” (ζυμαρένια ανθρωπάκια στολισμένα με λουλούδια) και γυρνούν από σπίτι σε σπίτι. Μερικές φορές μπροστά προχωρά ένα παιδί που υποδύεται τον αναστημένο Λάζαρο, στολισμένο και αυτό με αγριολούλουδα.

(Από το Νηπιαγωγείο)

Συμμετοχή της Ε’ τάξης στον διαγωνισμό “Ένας Πλανήτης μία Ευκαιρία”

Στα πλαίσια του ετήσιου διαγωνισμού “Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία” (www.i-create.gr), στον οποίο υποβάλλονται σχολικές ταινίες μικρού μήκους διάρκειας 10′, οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού αποφάσισαν να συμμετέχουν με την οπτικοποίηση (βιντεοκλίπ) ενός τραγουδιού για το περιβάλλον, πλαισιωμένο από ένα μικρό ντοκιμαντέρ όπου θα αναλύονται οι προβληματισμοί των παιδιών για τη σημερινή πραγματικότητα, αλλά και θα αφήνεται να φανεί η χαραμάδα ελπίδας που υπαγορεύουν η ηλικία, η ορμή και τα όνειρά τους για το μέλλον.

Μια Ευκαιρία (Κάντε κάτι)

Verse
Για ακούστε δυο λογάκια που έχω να σας πω
Ο κόσμος καταστρέφεται κι εσείς για φαγητό!
Το τρώτε το σουβλάκι κάθε μέρα χοιρινό
Τα ζώα εδώ σκοτώνονται, τι άλλο να σας πω!
Κι εσείς είστε στο κρεβάτι με 40 πυρετό
Και καίγονται τα δάση, κάθε μέρα 100
Πηγαίνετε για λίγο να δείτε τον καιρό,
Έχετε κάψει τα βουνά και δεν αφήσατε ουρανό…
Και κάθε μέρα ανησυχώ, και κάθε νύχτα ανησυχώ
Αν το επόμενο πρωί θα βρω έναν τόπο για να ζω
Μια ευκαιρία είναι εδώ, μια ευκαιρία είναι εδώ
Εγώ αγαπώ το περιβάλλον γιατί με βοηθά να ζω.
Chorus
Κάντε κάτι, σώστε τον καιρό,
Σώστε τα ζώα, σώστε το νερό!
Ίσως είμαστε μικροί, μα έχουμε μυαλό!
Τον κόσμο μας θα σώσουμε, τι άλλο να σας πω…
Verse
Στα καμένα τα δάση δεν μπορώ να ζω!
Μες στο σκοτάδι των δασών δεν μπορώ να ονειρευτώ!
Και μια ιδέα μου ‘ρθε καλή, και μια ιδέα έτσι σπαστή,
Αναπαραγωγή δασών, φίλε, αναγέννηση!
Bridge
Αφανισμός σε κάθε μέρος του πλανήτη γη μυρίζει
Όμως Ανάσα κι Επιβίωση η Ελπίδα μας ορίζει
Αφανισμός, όμως με Πράσινο τα μάτια μου γεμίζω
Όλο τον κόσμο εγώ κερδίζω
Όλο τον κόσμο εγώ ανθίζω.
(Από την Ε’ τάξη)

Μια Σούπερ Μέρα στο Νηπιαγωγείο: Φτιάχνουμε Πλιθιά για το Σπιτάκι του Κήπου!

Εικόνες από τη “λασπομέρα” ή όπως είπαν τα ίδια τα παιδιά “Τη σούπερ μέρα” που φτιάχτηκαν τα τούβλα για το σπιτάκι του κήπου.

Η Μέλανι, ο Χρήστος και ο Νίκος προετοιμάζουν τα υλικά

 

 

Η Μέλανι, ο Χρήστος, ο Νίκος και η Αθηνά (η ομάδα “Σαλίγκαρος“) μας έδειξαν πώς θα φτιάξουμε τα πλιθιά και μας βοήθησαν από την αρχή μέχρι το τέλος!

 

 

 

Η Μέλανι και ο Χρήστος εξηγούν στα παιδιά την ανάμειξη άμμου και άργιλου

 

Και ιδού η συνταγή: πρώτα άμμος και άργιλος ανακατεύονται, μετά προσθέτουμε νερό και πατάμε πολύ καλά μέχρι που το μείγμα να γίνει εννιαίο…

 

 

 

Προσθέτουμε και άχυρο

 

μετά προσθέτουμε άχυρο (προσοχή εάν φυσάει κολλάει στα μαλλιά!) και πάλι πατάμε αρκετή ώρα ώσπου να ανακατευτεί πολύ καλά.

Πατάμε...

 

 

 

Μετά γεμίζουμε τα καλούπια με προσοχή, βγάζουμε το καλούπι και .. έτοιμα τα πλιθιά.

Έτοιμοι να γεμίσουμε τα καλούπια

 

 

Τώρα θα μείνουν να στεγνώσουν και μετά το Πάσχα θα τα ξαναπούμε για το χτίσιμο.

 

 

Τα πλιθιά που φτιάξαμε!

Μέλανι, Χρήστο, Νίκο, Αθηνά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη μοναδική εμπειρία που μας βοηθήσατε να έχουμε. Και ευχαριστούμε πολύ όλες τις μαμάδες που βοήθησαν και συμμετείχαν.

(Από το Νηπιαγωγείο)

Τα Νήπια στην Καλημέρα του Δημοτικού Ενημερώνουν

Εκπρόσωποι νηπίων στην Καλημέρα (γενική συνέλευση) του δημοτικού κάνουν μια σύντομη παρουσίαση-προβολή για τη διαδικασία κατασκευής πλιθιών για το σπιτάκι του κήπου και ζητούν την κατανόηση των παιδιών του δημοτικού, αφού θα κλείσουν για τις εργασίες το χωμάτινο κήπο για μια μέρα.

 

Μια δραστηριότητα ενημέρωσης αλλά και μετάβασης αφού για μια ακόμα φορά τα νήπια
συνειδητοποιούν ότι πραγματικά είναι μέλη μιας μεγάλης σχολικής κοινότητας και αντιλαμβάνονται διαστάσεις της αειφορίας αφού οι δραστηριότητές τους επηρεάζουν τη ζωή των υπόλοιπων παιδιών.

 

(Από το Νηπιαγωγείο)

Ο Δεινόσαυρός μας Μετακόμισε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας!

 

Ο δεινόσαυρός μας θα βρίσκεται πια στο Μουσείο  φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή!

 

 

 

Η απάντηση των υπευθύνων στο αίτημα των παιδιών να φιλοξενήσουν τον LOVE (τον δεινόσαυρο που φτιάξαμε με ανακυκλώσιμα υλικά) ήταν θετική και τους ευχαριστούμε θερμά.

 

 

 

Αν κάποια μέρα ο δρόμος σας οδηγήσει στο μουσείο, μην ξεχάσετε να πείτε ένα γεια στον «δικό μας» LOVE  που από τις 26-4 θα βρίσκεται εκεί.

(Ομάδα Χριστίνας Καμπανέλλου, νήπια)

Ξεχωρίσαμε την Καμηλοπάρδαλη!

Τα παιδιά διάλεξαν τη καμηλοπάρδαλη από τα παιχνίδια-ζώα του σχολείου, μιλήσαμε για τον μακρύ της λαιμό, τις ομοιότητες και τις διαφορές της με τα άλλα ζώα.

 

 

Είδαμε βίντεο με πολλά ζώα. Μάθαμε πως η καμηλοπάρδαλη τρέχει πολύ γρήγορα, τρώει φύλλα από τις κορυφές των δέντρων και κουράζεται πολύ όταν σκύβει, συμπεράναμε πως έτσι μένει τροφή και για τα πιο μικρά ζώα!

 

 

 

Επισκεφθήκαμε το Αττικό πάρκο, είδαμε τις καμηλοπαρδάλεις από κοντά, μας εντυπωσίασε το ύψος και οι μεγάλες βούλες στο σώμα τους.

Τέλος προσπαθήσαμε να ζωγραφίσουμε τις βούλες, τα μάτια και το στόμα της δικής μας καμηλοπάρδαλης! Τα καταφέραμε πολύ καλά!

(Ομάδα Δανάης Λυγγερίδου-Αγγελικής Γαλούζη, 3 ετών)

Πάμε Βόλτα Σινεμά να Δούμε Μουσική

Στα πλαίσια του project «Πάμε βόλτα σινεμά να δούμε Μουσική» επισκεφτήκαμε το studio του ΟΤΕ ΤV, που εργάζεται ο κ. Μιχαλάκης, μπαμπάς της Μαρίζας.

 

Μας ξενάγησαν στους χώρους, μας έδειξαν πως λειτουργούν οι κάμερες,

 

 

 

Μας έδειξαν δικά μας κοντινά

 

και μακρινά πλάνα

 

 

 

 

 

Είδαμε πως γίνεται το μακιγιάζ και  μάθαμε τι είναι και γιατί χρειάζεται  το βεστιάριο

 

 

Μας βοήθησαν να υλοποιήσουμε τη δική μας εκπομπή «συμβουλές για γονείς»

και στο μοντάζ,

είδαμε όλα τα πλάνα, ντυμένα με τη μουσική που τους πήγαμε εμείς και ταίριαζε στο περιεχόμενό της.

 

Η φιλοξενία των ανθρώπων του studio συνεχίστηκε με τον καλύτερο τρόπο

 

 

 

 

Πολλά παιδιά βλέποντας τον εαυτό τους στη μεγάλη οθόνη, «τρελάθηκαν» απ’ τη χαρά τους και άλλα σάστισαν, γι’ αυτό και στο γύρισμα της «εκπομπής» μας, κάποια ένοιωσαν πιο ασφαλή

με το να μην κάνουν γνωστές τις συμβουλές τους και άλλα με το να τις προσφέρουν με γενναιοδωρία.

 

Στο video λοιπόν που ακολουθεί δείτε την εκπομπή:

«Συμβουλές για γονείς»

 

(Ομάδα Μάρως Σφακιανοπούλου, προνήπια)