Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό”

Το σχολείο μας φιλοξενεί και φέτος το διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό «Καγκουρό 2014». Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 22 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:00 με 10:30 το πρωί στις εγκαταστάσεις του δημοτικού στο Γέρακα.

Για την εγγραφή στο διαγωνισμό απαιτείται συνδρομή 12 ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή) και τα βραβεία των διακριθέντων.
Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 3 Μαρτίου, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία του σχολείου και την έγκαιρη προμήθεια του υλικού (δώρα, βεβαιώσεις κ.λπ.).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό 2014″

Συμπληρώστε την ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και στείλτε την:

  • μέσω email στη διεύθυνση dimotiko@argiri-laimou.gr
  • ή με φαξ στο 2106614571.
  • Μπορείτε επίσης να την παραδώσετε στην γραμματεία του Δημοτικού Σχολείου στην διεύθυνση Λ. Γέρακα 1, Γέρακας 15344

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις επικοινωνήστε στα τηλ. 2106614570, 2106614572  καθώς και με τον υπεύθυνο εξέτασης, Τάσο Κόλλια, στη διεύθυνση t.kollias@argiri-laimou.gr .

 

Φτιάξαμε Βασιλόπιτα

Ιπτάμενοι Σκίουροι (ομάδα Παιδικού Σταθμού) και Βιβλιοπόντικες (ομάδα νηπίων), ομόφωνα αποφασίσαμε, η μαγειρική του μήνα να είναι η βασιλόπιτα των ομάδων μας.

Συζητήσαμε για την ιστορία της βασιλόπιτας και αναρωτηθήκαμε για το «τυχαίο» και το «δίκαιο»… έννοιες που, όπως συμπεράναμε, χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σχολείο.

 

Εξοικειωμένοι πια στην ανάγνωση συνταγών, αναγνωρίζοντας τα γράμματα, τους αριθμούς ή αξιοποιώντας τις εικόνες… ο καθένας με τον τρόπο του, προχωρήσαμε στην εκτέλεση της συνταγής.

Το αποτέλεσμα,  «βασιλό-πιτα,  μοσχο-μυριστή και πεντα-νόστιμη!»,  μας οδήγησε σε παιχνίδι με σύνθετες λέξεις. Φτιάξαμε δικές μας, θυμηθήκαμε αυτές που γνωρίζουμε και ταιριάζοντας  εικόνες  τις καταγράψαμε στο χαρτί.

Επίσης, φτιάξαμε το οικογενειακό παιχνίδι βασιλόπιτα… ποιος θα είναι ο τυχερός που θα βρει το φλουρί; Και πώς λοιπόν θα μοιράσουμε δίκαια τη βασιλόπιτα στα μέλη της οικογένειάς μας…. αφορμή να παίξουμε με τα κλάσματα.

(Από το Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό Σταθμό)

A lot oFM

Γεια σας και χαρά σας!!!

A.LOT.OF.M. Εκπαιδευτήρια Αργύρη-Λαιμού

Είμαστε η ΣΤ΄ τάξη των Eκπαιδευτηρίων Αργύρη Λαιμού στο Γέρακα και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα σας κρατάμε συντροφιά με την εκπομπή “A lot oFM” στο European School Radio.

Τα απίθανα θέματά μας θα σας ενθουσιάσουν και αργά ή γρήγορα θα μπαίνετε συστηματικά στο μπλογκ του ESR για να μας ακούτε! Θα φιλοξενούμε νέα από όλες τις τάξεις του σχολείου μας και θα εμπλουτίζουμε την εκπομπή μας με ενδιαφέροντα και σημαντικά θέματα που αφορούν όλους.

Ακούστε μας στην πρώτη μας εκπομπή και πιστέψτε μας θα ΠΟΡΩΘΕΙΤΕ!!! Οι εκπομπές μας θα έχουν διάρκεια 15 λεπτά και θα παίζουν τις καθημερινές μεταξύ 4 και 5 το απόγευμα. Ανάλογα με το θέμα θα αλλάζουμε το τελευταίο γράμμα της εκπομπής μας, π.χ. A lot of…S (Sport),A lot of…X (X-mass) A lot of… E (Environment). Γι’ αυτό follow us στο European School Radio!!!

Από την ΣΤ΄ Τάξη!!!

των εκπαιδευτηρίων Αργύρη-Λαιμού

 

Γιορτή Παππούδων και Γιαγιάδων

Λίγες ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τους παππούδες και τις γιαγιάδες των παιδιών.

Μαζί τους μοιραστήκαμε παραμύθια, αγκαλιές, τραγούδια, χαμόγελα και ευχές για το πιο όμορφο και γλυκό ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες, περήφανοι για τα εγγόνια τους, πάντα χαμογελαστοί, έπαιξαν και τραγούδησαν μαζί τους.

Όλοι μαζί γίναμε μια μεγάλη, ζεστή και φωτεινή αγκαλιά.

 

Το Ταξίδι μας στην Χώρα των Πουλιών Συνεχίζεται…

Με αφορμή την ενασχόλησή μας με το project σχετικά με τα πουλιά και το φυσικό τους περιβάλλον, στις 14 Νοεμβρίου επισκεφτήκαμε την Ορνιθολογική Εταιρεία στο πάρκο Τρίτση.

Εκεί, παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με τα πουλιά που φιλοξενούνται στο πάρκο, μάθαμε για τα χαρακτηριστικά τους και τον τρόπο που φτιάχνουν τις φωλιές τους.

Ψάξαμε τα φυτά για να βρούμε σπόρους που τρώνε τα πουλιά και βρήκαμε τις φωλίτσες τους…

Ακούσαμε τις φωνές των πουλιών και μάθαμε τα μυστικά των δέντρων…
Τέλος, περιπλανηθήκαμε στο πάρκο για να απολαύσουμε τις ομορφιές της φύσης…
…και χαιρετήσαμε τις φίλες μας,τις πάπιες!
(Ομάδα Βασιλικής Ντρούβα, 3-3,5 ετών)