Γιορτές Καλοκαιριού

Κάθε χρόνο, αρχές καλοκαιριού, τα σχολεία ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές γιορτές τους. Κάθε σχολείο θέλει μια γιορτή ξεχωριστή, που να εντυπωσιάσει τους γονείς. Στο σχολείο μας όμως η γιορτή δεν γίνεται μόνο για τους γονείς, αλλά κυρίως για τα παιδιά. Για να χαρούν, να διασκεδάσουν και να παίξουν μαζί με τους γονείς τους. Τα παιδιά την ημέρα της γιορτής, τούς υποδέχονται στο σχολείο τους, στο χώρο τους που νιώθουν άνεση και ασφάλεια  και όχι σε ένα άγνωστο μέρος. Είναι ενθουσιασμένα που μπορούν να περάσουν μια μέρα στο σχολείο με την μαμά και τον μπαμπά.

Ομάδα Μάρας Κελίδη

Στη γιορτή δεν παρουσιάζουμε κάτι που αποφασίζουν οι παιδαγωγοί, αλλά συζητάμε, σκεφτόμαστε και αποφασίζουμε μαζί με τα παιδιά το θέμα που τους ενδιαφέρει αλλά και τους τρόπους που μπορούμε να το παρουσιάσουμε. Έτσι λοιπόν εμείς, τα μικρότερα παιδιά του σχολείου, δουλεύοντας το project με θέμα τους ήρωες, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τον δικό μας ήρωα και να τον παρουσιάσουμε.

 

Τα παιδιά ζωντάνεψαν τον ήρωα τους και τις περιπέτειες του, ελεύθερα, με τα δικά τους ρούχα και με εναλλαγές ρόλων. Τραγούδησαν το τραγούδι που γράψαμε για τον ήρωα μας και τέλος φάγαμε όλοι μαζί στον κήπο τα τοστάκια που φτιάξαμε στην τάξη.

 

Ομάδα Ανδριάνας Γρίβα

Για τα μεγαλύτερα παιδιά η γιορτή σηματοδότησε από τη μια το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς με έμφαση στις αλλαγές και στις κατακτήσεις του κάθε παιδιού ξεχωριστά αλλά και τον αποχαιρετισμό και την αποφοίτηση των νηπίων μας που ανοίγουν πια τα φτερά τους, πανέτοιμα για το μεγάλο σχολείο.

Ομάδα Ανδριάνας Γρίβα

Ομάδα Χριστίνας Καμπανέλλου

Ήταν πραγματικά πολύ συγκινητικές αυτές οι στιγμές για όλους μας!

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

Ομάδα Χριστίνας Καμπανέλλου

(Από το Νηπιαγωγείο Παπάγου)

Μια Σκηνή Ινδιάνων στον Κήπο μας

Η χαρά για την κατασκευή μιας αληθινής σκηνής ινδιάνων ήταν πολύ μεγάλη, όπως και η ανυπομονησία για τον ερχομό στο σχολείο μας των μπαμπάδων τριών παιδιών της ομάδας!

Με τη βοήθειά τους, καταφέραμε να μεταφέρουμε, να κόψουμε και να δέσουμε μεταξύ τους τα καλάμια που αποτέλεσαν τη βάση της σκηνής μας.

Παράλληλα, μια ομάδα παιδιών ζωγράφιζε το πανί της σκηνής και όταν η δουλειά μας ολοκληρώθηκε, αισθανθήκαμε όλοι μεγάλη ικανοποίηση και υπερηφάνεια!

Και το παιχνίδι ξεκίνησε!
(Ομάδα Χριστίνας Καμπανέλλου, νήπια)

2ο Φεστιβάλ Αειφορίας

Αγαπητοί γονείς και φίλοι του σχολείου,

«Μήπως Αειφορία σημαίνει να ανακαλύπτεις και να μαθαίνεις καινούρια πράγματα μπαίνοντας σε ανοιχτές πόρτες…και να έχεις κι εσύ τη δική σου πόρτα ανοιχτή ή και να δημιουργούμε όλοι μαζί κάτι…»

Τα Εκπαιδευτήρια Αργύρη-Λαιμού στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των καινοτόμων προγραμμάτων των μαθητών/τριών όλων των τάξεων για τη χρονιά 2013-14 διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Αειφορίας και σας καλούν να συμμετέχετε σε αειφορικές δράσεις με κύριους συντονιστές τους ίδιους τους μαθητές και μαθήτριες.

Επιλέξτε την εικόνα για προβολή της Πρόσκλησης σε πλήρη ανάλυση

Κατά την επίσκεψή σας ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε σύντομα δρώμενα και βίντεο, να ακούσετε ραδιοφωνικές εκπομπές, να συμμετέχετε σε εργαστήρι μαγειρικής προσφοράς, να παρακολουθήσετε μάθημα πρώτων βοηθειών, να παίξετε παιχνίδια ψηφιακά, διαστημικά και πολιτισμικά, να ξεναγηθείτε σε αυτοσχέδια μουσεία και φυσικά να διασκεδάσετε μαθαίνοντας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, 16:50-21:30 στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου (Λ. Γέρακα 1, Γέρακας). Την «αυλαία» ανοίγει ο Παιδικός Σταθμός στις 16:50 και ακολουθεί το Νηπιαγωγείο
Γέρακα στις 17:30 στον Πολυχώρο. Από τις 17:30 έως τις 21:30 όλες οι τάξεις του Δημοτικού σχολείου, η ομάδα αλληλεγγύης ΡΟΔΙΑ σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Παπάγου και το μουσικό βιωματικό εργαστήρι της Μαρίζας Κωχ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σας καταπλήξουν.

Επιλέξτε την εικόνα για προβολή του προγράμματος 1ης βάρδιας σε πλήρη ανάλυση.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο κτίριο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι ώρες επίσκεψης είναι οργανωμένες, όπως και πέρυσι, σε 2 βάρδιες. Συνημμένο θα βρείτε τον διαχωρισμό των μαθητών στις 2 βάρδιες με βάση τον οποίο θα οργανώσετε την επίσκεψή σας. Οι γονείς και φίλοι των μαθητών που βρίσκονται στην Α’ βάρδια μπορούν να επισκεφτούν το φεστιβάλ 17:30-19:30 και αντίστοιχα οι γονείς και φίλοι των μαθητών που βρίσκονται στην Β΄ βάρδια μπορούν να επισκεφτούν το φεστιβάλ 19:30-21:30.

Επιλέξτε την εικόνα για προβολή του προγράμματος 2ης βάρδιας σε πλήρη ανάλυση

Όλες οι δράσεις είναι ανοιχτές προς όλους τους γονείς και φίλους του σχολείου ανεξαρτήτως τάξης και ηλικίας. Αυτό σημαίνει ότι ένας επισκέπτης ενθαρρύνεται να παρακολουθήσει την δράση της τάξης που τον ενδιαφέρει αλλά και να συμμετέχει σε δράσεις άλλων τάξεων σύμφωνα με το πρόγραμμα καθώς και να στηρίξει την ομάδα αλληλεγγύης ΡΟΔΙΑ. Κάθε δράση επαναλαμβάνεται 2 φορές σε κάθε βάρδια για να δώσει την δυνατότητα συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες.
Σας περιμένουμε να συνδημιουργήσουμε,


Η Διοίκηση, το προσωπικό και οι μαθητές/τριες 

των Εκπαιδευτηρίων Αργύρη-Λαιμού