Κλείσιμο Σχολικής Περιόδου – Έναρξη Καλοκαιρινών Διακοπών!

Καθώς η σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της θυμηθήκαμε μαζί με τα παιδιά στιγμιότυπα της καθημερινότητας που μας δρόσισαν και μας ταξίδεψαν μέσα στο σχολείο άλλα και έξω από αυτό, κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού μας προγράμματος.

Αποχαιρετώντας σας για τις καλοκαιρινές διακοπές θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας εικόνες από δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο με τα μεγαλύτερα όσο και με τα μικρότερα παιδιά και μας χάρισαν στιγμές δημιουργίας, χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς, ανακαλύψεων!

Σας ευχόμαστε να έχετε ένα υπέροχο καλοκαίρι!

Νηπιαγωγείο Παπάγου

 

Ζωντανεύοντας τις Παροιμίες – Μέρος 2ο

Στο καλοκαιρινό Εργαστήρι Οπτικοακουστικών Μέσων ασχοληθήκαμε με την τεχνική Stop Motion, με στόχο να παράγουμε μία μικρή ταινία Animation. Θεματική των συναντήσεών μας ήταν οι παροιμίες. Διαλέξαμε μία παροιμία, χτίσαμε μία αφήγηση, την απεικονίσαμε σε storyboard και ξεκινήσαμε τις λήψεις. Παρακολουθήστε την δεύτερη από τις ταινίες που φτιάξαμε παρακάτω.

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να παρακολουθήστε την 1η ταινία που δημιουργήσαμε στο καλοκαιρινό εργαστήρι οπτικοακουστικών.

1η ταινία – Project Παροιμίες

Με τη συμμετοχή τους στο εργαστήρι μας τα παιδιά εξοικειώνονται με τη χρήση φωτογραφικού εξοπλισμού και με τη διαδικασία παραγωγής κινούμενης εικόνας.

Αποκτώντας χρήσιμες γνώσεις και συμμετέχοντας σε μία δημιουργική διαδικασία, τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε μία μορφή λόγου (οπτικοακουστική), η οποία στις μέρες μας κυριαρχεί όλων των υπολοίπων.

Εργαστήρι Οπτικοακουστικών Μέσων

Πάμε Κάμπινγκ… στο Σχολείο!

Το καλοκαίρι έφτασε και μας “μυρίζει″ διακοπές ! Έτσι λοιπόν, εμείς οι μικρότεροι του καλοκαιρινού προγράμματος του σχολείου, αποφασίζουμε με σύμμαχο λίγη καλή παρέα και οδηγό τη φαντασία μας, να πάρουμε μια γεύση διακοπών!

Γνωριζόμαστε και ανταλλάσσουμε αγαπημένες προσωπικές εμπειρίες από καλοκαιρινές μας διακοπές. Τις μπερδεύουμε όλες στον ιστό φιλίας που υφάναμε. Κάπως έτσι ανταλλάσσουμε ιδέες και γνώσεις για τα “είδη διακοπών” αποφασίζοντας να μάθουμε περισσότερα για το κάμπινγκ.

Βρίσκουμε ένα σκιερό μέρος του σχολείου και στήνουμε τη σκηνή μας. Δε μας ήταν πολύ εύκολο να το βρούμε αφού όσο πλησίαζε μεσημέρι, ο ήλιος έστελνε τις ακτίνες του προς το μέρος μας.

Τελικά τα καταφέραμε! Μας αξίζει λίγη ξεκούραση τρώγοντας κολατσιό έξω από τη σκηνή μας.

Στα εικαστικά φτιάχνουμε σκηνή και ανάβουμε φωτιά με ένα διαφορετικό τρόπο!

Ανάψαμε φωτιά με τα χεράκια μας...

Τελικά η γεύση των δικών μας διακοπών ήταν … πολύ γλυκιά!

Θα την παρομοιάζαμε με βουτιές ζαχαρωτών μέσα στη “σοκολατοθάλασσα” μίας φανταστικής, εξωτικής παραλίας που τρώγεται!

Το καλοκαιρινό μας τμήμα λειτουργεί μέχρι τις 23 Ιουλίου 2014. Μετά τις διακοπές μας δίνουμε ραντεβού το Σεπτέμβριο για τη νέα σχολική χρονιά.

Νηπιαγωγείο Γέρακα

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα “Φύση, Άθληση, Τέχνη και Επιστήμη”

Στιγμές από το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα “Φύση, Άθληση, Τέχνη και Επιστήμη” για παιδιά δημοτικού

Εξόρμηση στην παραλία του Σχοινιά

Με καλοκαιρινή διάθεση για εξορμήσεις στο βουνό και στη θάλασσα, ψυχαγωγικά και αθλητικά προγράμματα εντός και εκτός σχολείου, ελεύθερες δραστηριότητες και χόμπυ συναντηθήκαμε και φέτος με παιδιά στο Καλοκαιρινό μας Πρόγραμμα.

Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής

Στο εργαστήρι οπτικοακουστικών μέσων φτιάχνουμε το storyboard για την ταινία μας

Στο σχολείο οι ώρες περνούν δροσερά, διασκεδαστικά, δημιουργικά.
Στο εργαστήριο Εργαστήριο Οπτικοακουστικών μέσων τα παιδιά με το δάσκαλό τους έμαθαν πώς να φτιάχνουν ταινιάκια με τη μέθοδο Stop Motion Animation.

Παρακολουθήστε την 1η ταινία που φτιάξανε εδώ.

Παρακολουθήστε τη 2η ταινία εδώ.

Επιτραπέζια παιχνίδια

Αθλητικά ομαδικά παιχνίδια στην αυλή, παιχνίδια στην πισίνα του σχολείου, δροσερά μπουγέλα στην αυλή, ζαχαροπλαστική για όσους ενδιαφέρονται, εικαστικές κατασκευές για τους φίλους των εικαστικών, επιτραπέζια, ελεύθερο παιχνίδι.

Εκδρομή στην Πάρνηθα

 

Και μετά οι εξορμήσεις μας. Τέσσερις μέρες την εβδομάδα εκδράμουμε! Μπάνιο στη θάλασσα και δεκατιανό στη σκιά των υπέροχων κουκουναριών του Σχοινιά, εναέριες περιπέτειες στο adventure park, αναρρίχηση στο “The wall”.

Adventure Park

Εκδρομές στο βουνό για να ανακαλύπτουμε τις ομορφιές του, να πεζοπορήσουμε και να μάθουμε προσκοπικά μυστικά ιχνηλασίας και πρώτων βοηθειών.

Το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι 23 Ιουλίου.

Ζωντανεύοντας τις Παροιμίες – Εργαστήρι Οπτικοακουστικών Μέσων

Στο καλοκαιρινό Εργαστήρι Οπτικοακουστικών Μέσων ασχοληθήκαμε με την τεχνική Stop Motion, με στόχο να παράγουμε μία μικρή ταινία Animation. Θεματική των συναντήσεών μας ήταν οι παροιμίες. Διαλέξαμε μία παροιμία, χτίσαμε μία αφήγηση, την απεικονίσαμε σε storyboard και ξεκινήσαμε τις λήψεις. Παρακολουθήστε την πρώτη από τις ταινίες που φτιάξαμε παρακάτω.

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να παρακολουθήστε την 2η ταινία που δημιουργήσαμε στο καλοκαιρινό εργαστήρι οπτικοακουστικών.

2η ταινία – Project Παροιμίες

Με τη συμμετοχή τους στο εργαστήρι μας τα παιδιά εξοικειώνονται με τη χρήση φωτογραφικού εξοπλισμού και με τη διαδικασία παραγωγής κινούμενης εικόνας.

Αποκτώντας χρήσιμες γνώσεις και συμμετέχοντας σε μία δημιουργική διαδικασία, τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε μία μορφή λόγου (οπτικοακουστική), η οποία στις μέρες μας κυριαρχεί όλων των υπολοίπων.

Εργαστήρι Οπτικοακουστικών Μέσων