Γέφυρες – Χριστούγεννα 2014

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση “Γέφυρες” που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2014 στο κτίριο του Δημοτικού σχολείου των Εκπ. Αργύρη-Λαιμού.
Όλες οι δράσεις σχεδιάστηκαν με πολύ μεράκι και εορταστική διάθεση από τους συνεργάτες των εκπαιδευτηρίων μας, εκπαιδευτικούς και μη, καθώς επίσης πολλές από τις δράσεις, όπως το «Μαγαζάκι αλληλεγγύης» και το Κυλικείο-Γλυκοπωλείο, το διαχειρίστηκαν αποκλειστικά μαθητές και μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων μας.

Το 2015 Ήρθε, και οι Μαγειρικές Ξεκίνησαν Αμέσως!

Δεν δυσκολευτήκαμε πολύ να αποφασίσουμε τι θα μαγειρέψουμε.

«Βασιλόπιτα» είπαν με μια φωνή τα «υποβρύχια»!

Μαζευτήκαμε πρώτα στην παρεούλα να επεξεργαστούμε και να διαβάσουμε τη συνταγή όλοι μαζί, να μετρήσουμε τα υλικά μας και να σιγουρευτούμε ότι τα έχουμε όλα!

Φορέσαμε όλοι τους σκούφους μαγειρικής και κατεβήκαμε κάτω στην κουζίνα να μαγειρέψουμε ως επαγγελματίες ζαχαροπλάστες!
Τα υλικά μας περίμεναν.

Βήμα-βήμα ακολουθούμε τη συνταγή και το διασκεδάζουμε πολύ!

Ο χώρος, τα σκουφάκια και το καινούργιο μίξερ συντελούν στην τέλεια ατμόσφαιρα για τη μαγειρική μας!

Περιμένουμε πως και πως να δούμε το αποτέλεσμα… Ευτυχώς το διάλειμμα περνάει γρήγορα και τρέχουμε στην τάξη να δούμε την βασιλόπιτά μας!


Μμμμμμμ είναι υπέροχη!

Το τυχερό «υποβρύχιο» που βρήκε το φλουρί ήταν ο Χρήστος κι όλοι μαζί τον αγκαλιάσαμε από χαρά!

Από το Νηπιαγωγείο Γέρακα

1η Εκπομπή alotofm από τη Στ΄ τάξη

Αγαπητοί ακροατέςτου διαδικτυακού μαθητικού ραδιοφώνου European School Radio,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη των ραδιοφωνικών εκπομπών της δημοσιογραφικής ομάδα της ΣΤ’ τάξης alotofm. Η πρώτη ολιγόλεπτη εκπομπή για φέτος θα μεταδοθεί στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση http://blogs.sch.gr/esrblog/ την Παρασκευή 23/01 μεταξύ 4- 5μ.μ.  Η εκπομπή αυτή θα ακουστεί μαζί με ολιγόλεπτες εκπομπές άλλων σχολείων. Για να δείτε την ανάρτηση στο blog του ESR πατήστε εδώ.

Με αφορμή το τσουχτερό κρύο του τελευταίου μήνα  θα ακούσετε για τα extreme sports του χειμώνα. Ωραίες οι τσιπούρες αλλά έχετε δοκιμάσει ποτέ να ψαρέψετε καρχαρίες; Έχετε οδηγήσει ποτέ kart στον πάγο; Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα συντονιστείτε στο European School Radio.

 

Από την ομάδα Τύπου και Ενημέρωσης της ΣΤ’ τάξης

Ένα Χριστουγεννιάτικο Γαστρονομικό Ταξίδι στην Ευρώπη

Η Β’ τάξη προετοίμασε μια πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη παράσταση για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και να αποχαιρετήσει το 2014. Με αφορμή το σχέδιο εργασίας τους «Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ευρώπη» δημιούργησαν μια ιστορία που είχε ως βασικές έννοιες την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, τη διαφορετικότητα και την ανάγκη για γνώση.

Η αφίσα της παράστασης

Μια παρέα αποφασίζει να  ξεκινήσει ένα περιπετειώδες ταξίδι σε χώρες της Ευρώπης με ένα αυτοσχέδιο αερόστατο, με σκοπό να ανταλλάξουν Χριστουγεννιάτικα φαγητά-γλυκά και να διοργάνωσαν μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή σε μια γειτονιά της Αθήνας προσφέροντας χαρά και ελπίδα στους γείτονες τους.

Όλες οι τάξεις του σχολείου συνεργάστηκαν στο να φέρουν φαγητά και γλυκά από μια Ευρωπαϊκή χώρα-σταθμό της παράστασης και στο τέλος είχαν την ευκαιρία να φάνε όλοι μαζί, δοκιμάζοντας διάφορες χριστουγεννιάτικες γεύσεις.

Άντε και του χρόνου!

Από τη Β’ τάξη.

 

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική

Μες το Νοέμβρη, τα παιδιά της ομάδας, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ένα όχημα πυροσβεστικής που υπήρχε στην τάξη. Αφού το μελετήσαμε (χρώμα, μέγεθος, τι εργαλεία περιέχει), και γίναμε και οι ίδιοι αληθινοί πυροσβέστες έφτασε ο καιρός να δούμε από κοντά μία αληθινή πυροσβεστική.

Έτσι μία βροχερή μέρα, μας υποδέχθηκαν στο Μουσείο Πυροσβεστικής στην Παλλήνη.

Αρχικά μας έδειξαν ένα βίντεο και μας εξήγησαν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του πυροσβέστη.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος μας ξενάγησε μέσα στο μουσείο, όπου είδαμε το πρώτο πυροσβεστικό όχημα.

Είδαμε διαφορετικά είδη στολών των πυροσβεστών ανάλογα με την αποστολή τους.

Παίξαμε με τα «πυροσβεστικά παιχνίδια» του Μουσείου.

Είδαμε τα κράνη πυροσβεστών ανά τον κόσμο και δοκιμάσαμε και εμείς το κράνος των Ελλήνων πυροσβεστών.

Μετά από όλα αυτά, ήρθε η ώρα που όλοι περιμέναμε!

Μία αληθινή πυροσβεστική! Είδαμε πως είναι μέσα, τα εργαλεία που υπάρχουν, ακούσαμε την σειρήνα της και τέλος ρίξαμε νερό με την μάνικα.

Σας ευχαριστούμε που μας προσέχετε!

Πριν φύγουμε κάναμε δώρο στους πυροσβέστες ένα όχημα πυροσβεστικής, φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, το οποίο ήταν γεμάτο με δυναμωτικά μπισκότα που φτιάξαμε με τα παιδιά την προηγούμενη μέρα (συνταγή της μαμάς του μικρού Θάνου).

Ομάδα Τζεμίνας Γιαννακοπούλου, 2-3 ετών

Πολυπολιτισμικό Χρώμα είχαν τα Χριστούγεννα στο Νηπιαγωγείο

Έθιμα, μύθοι και γιορτές από διάφορες χώρες και θρησκείες! Οι γονείς των νηπίων έρχονται στην τάξη μας και παρουσιάζουν στα παιδιά έθιμα, μύθους και γιορτές από διάφορες χώρες και θρησκείες! Τους ευχαριστούμε πολύ!
Βλέπουμε την χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Τορόντο και φτιάχνουμε τις παλάμες μας σε αλατοζύμαρο με την μαμά της Ειρήνης!

Ταξιδεύουμε ως τη Νορβηγία με τους γονείς της Νεφέλης, και διαβάζουμε ένα παραδοσιακό παραμύθι. Γνωρίζουμε το μύθο για το «Nisse» το μεταγενέστερο Άγιο Βασίλη προστάτη των ζώων της φάρμας και της οικογένειας.

 

Με τον μπαμπά του Ιάσονα, ταξιδεύουμε στο Βέλγιο, στη Γερμανία, στην Αίγυπτο, μόνο με την προβολή ενός χάρτη!
Μαθαίνουμε να λέμε «Καλά Χριστούγεννα» σε αυτές τις γλώσσες και τα έθιμα που τηρούνται!


Η Έλλη φέρνει στο σχολείο ένα μοναδικό κηροπήγιο! Είναι για την εβραϊκή γιορτή Χανουκά, τη γιορτή των φώτων. Μας εξηγεί για τις θέσεις των κεριών και μας λέει και μια ευχή!

Από το Νηπιαγωγείο Γέρακα

Τα Έντομα Μέσα από μια Επίσκεψη στο «Κέντρο της Γης»

Αυτή την εποχή τα νήπια ανακαλύπτουν τον μαγικό κόσμο των εντόμων. Παρατηρούν, εξερευνούν, μαθαίνουν. Πόσα πόδια έχουν; Τι τρώνε; Που κρύβονται;

Με αφορμή λοιπόν το θέμα «έντομα», η ομάδα επισκέφτηκε το «Κέντρο της Γης». Εκεί τα παιδιά έμαθαν πολλές καινούργιες πληροφορίες, είδαν έντομα από πολύ κοντά στο φυσικό τους χώρο, έπαιξαν παιχνίδια και άντλησαν όλα τα εφόδια για να συνεχιστεί το ταξίδι της ανακάλυψης μέσα στην τάξη τους.

 Από το Νηπιαγωγείο Παπάγου

Ένα Γλυκό Κάστρο

Ένα «καστρογλυκό» ετοιμάστηκε  μέσα στην τάξη μας. Με μεγάλο ενθουσιασμό και με τη βοήθεια της μαμάς του Βασίλη, φτιάξαμε τη βάση-κέικ, τη ζαχαρόπαστα, τη σοκολάτα, συνεχίσαμε με τους πύργους από χωνάκια παγωτού, και τα στολίδια από χρωματιστά καραμελάκια.

 

Ήταν το πιο γλυκό κάστρο που φτιάχτηκε και σίγουρα ήταν το πιο νόστιμο!

Από το Νηπιαγωγείο Παπάγου

Χειμερινά Θαλασσινά Ταξίδια

Στο πλαίσιο του project με θέμα «Θάλασσα», η ομάδα του Παιδικού Σταθμού πραγματοποίησε εκδρομή στην παραλία. Η ομάδα ανακάλυψε μια διαφορετική εικόνα της θάλασσας το χειμώνα, αλλά με τις γνώριμες μυρωδιές και ήχους της.

Εκεί τα παιδιά χαλάρωσαν ατενίζοντας τη θάλασσα…

Έγραψαν στην άμμο…

Διάβασαν θαλασσινά παραμύθια…

Πέταξαν πέτρες στη θάλασσα…

Και το ταξίδι συνεχίζεται!

Από τον Παιδικό Σταθμό Παπάγου