Επιτυχίες σε Αγώνες Σκακιού

Στο Ομαδικό Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Αττικής που διεξήχθη στις 15 Φεβρουαρίου 2015 στην Παλλήνη, τα Εκπαιδευτήρια Αργύρη – Λαιμού συμμετέχοντας, όπως κάθε χρόνο με δύο ομάδες, επανέλαβαν για άλλη μια φορά τις μεγάλες επιτυχίες των προηγούμενων ετών.

Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αγώνων σκακιού στην Καλημέρα της Δευτέρας (ολομέλεια του σχολείου).

 

Η Α΄ ομάδα του σχολείου μας, αποτελούμενη από τους μαθητές και μαθήτριες Αντωνία Κ., Σπύρο Π., Τζοβάννι Κ., Άρτεμις Δ., Πρωταγόρα Κ. και Νεφέλη Μπ., κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το Ασημένιο μετάλλιο, ενώ η Β΄ ομάδα μας, αποτελούμενη από τους Γιώργο Β., Ορέστη Τσ., Χρήστο Κ., Άννα Μαρία Χ., Επαμεινώνδα Κ., ισοβαθμώντας με την Α΄ τερμάτισε τελικά στην τρίτη θέση, κατακτώντας το Χάλκινο μετάλλιο.

Πολύ καλά αποτελέσματα πέτυχαν και οι μαθητές που συμμετείχαν στο αντίστοιχο Ατομικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη κι αυτό στην Παλλήνη στις 14 Φεβρουαρίου 2015.

Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος 17 μαθητές του Σχολείου μας (Κρίτων Κ., Άρτεμις Δ., Γαβριήλ Ι., Πρωταγόρας Κ., Τζοβάννι Κ., Σπύρος Π., Αρήτη Κ., Δημήτρης Σ., Έκτορας Κ., Αγγελίνα Α., Ματθαίος Π., Στέφανος Σ., Ιωάννης Δ., Τερέζα Σοφία Κ., Θαλής Κ., Κωνσταντίνος Π., Γεώργιος Μ.) και τρεις από το Νηπιαγωγείο Γέρακα (Αικατερίνη Π., Μάγια Μαρία Π., Ιλιάνα Κ.).

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσαν οι Σπύρος Π. που κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στην Γ΄ τάξη, η Αρήτη Κ. η οποία κατέκτησε στο Χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια της Γ΄ Δημοτικού, ο Πρωταγόρας Κ. που κατέκτησε την πέμπτη θέση στην Δ΄ τάξη και το Χρυσό μετάλλιο από τους μαθητές της Δ΄ τάξεως που δεν ανήκουν σε Σκακιστικό Σύλλογο, και ο Γαβριήλ Ι. ο οποίος κατέκτησε την 4η θέση στη Δ΄ Δημοτικού.

Ο δάσκαλος σκακιού Ιωάννης Παναγάκος κατά την διάρκεια μαθήματος στην Β΄ τάξη.

Οι προσπάθειες των παιδιών συνεχίζονται για την Τελική Φάση Αττικής που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015.

Είμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές μας, όχι μόνο για τις νίκες τους, αλλά κυρίως για την θέλησή τους να αγωνίζονται συναγωνιζόμενοι στο δόσιμο και στην προσφορά στην ομάδα και στο σύνολο.

Θεατρο-πετάγματα στο Γέρακα!

Τα Πουλάκια του Παιδικού Σταθμού λατρεύουν..(τι άλλο;) τα πετάγματα! Άραγε μόνο τα πουλιά πετούν; Τι θα γίνει αν ενθαρρύνουμε μια κάμπια να πετάξει;

Παρακολουθούμε την ιστορία μιας κάμπιας, της Λούδας που ονειρευόταν να πετάξει.

Γνωρίζουμε από κοντά την τεχνική του Sand Art και τη χρησιμοποιούμε για να «σχηματίζουμε» τα δικά μας όνειρα!

Βοηθάμε τη Λούδα να εκπληρώσει την πιο μεγάλη επιθυμία της. Δεν είναι εύκολο. Γνωρίσαμε διάφορα ζώα και συνεργαστήκαμε μαζί τους, αλλά και μεταξύ μας. Τελικά τα καταφέρνουμε με σύμμαχο την Άνοιξη και η Λούδα μεταμορφώνεται σε Πέτα- Λούδα!

 

Τα Πουλάκια του Παιδικού Σταθμού

θα συνεχίσουν κάνοντας δικά τους όνειρα!

Διεθνής Διαγωνισμός Μαθηματικών Καγκουρό

Το σχολείο μας φιλοξενεί και φέτος τον διεθνή διαγωνισμό Μαθηματικών «Καγκουρό». 

Το «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 52 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις  21 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο και ώρα  9:00  το πρωί στις εγκαταστάσεις του δημοτικού στο Γέρακα. Η διάρκειά του είναι  1  ώρα και  30  λεπτά.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τη γραμματεία του δημοτικού σχολείου στο τηλ. 2106614570 ή μέσω email: dimotiko@argiri-laimou.edu.gr

 

 

Συνεργασία – Αυτονομία – Αρμοδιότητες

Έχοντας σαν κριτήριο την ενίσχυση της αυτονομίας των παιδιών, θέτουμε στο παιδί και στην ομάδα αρμοδιότητες σε μικρά βήματα που ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, δίνουν χώρο στη πρωτοβουλία, καλλιεργούν δεξιότητες γλωσσικές και κοινωνικές ενώ παράλληλα ενισχύουν τον αισθησιοκινητικό συντονισμό και τη συνεργασία.

Οι καθημερινές  μας συνήθειες  εμπνέουν τη συνεργασία, παρέχοντας ασφάλεια στα παιδιά ως προς την ακολουθία της ρουτίνας στο ημερήσιο μας πρόγραμμα.

Κατά την είσοδο τους στο χώρο τοποθετούν τα πράγματά τους στη θέση τους

Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας μας γύρω από το τραπέζι, όπου ο βοηθός , μας σερβίρει το πρωινό. Ενισχύουμε τα παιδιά να τρώνε μόνα τους το πρωινό.

Μετά από το γεύμα και όποτε διψάσουν αυτοεξυπηρετούνται.

Συνεργάζονται στο μάζεμα του χώρου μας, τοποθετώντας τα παιχνίδια στο κουτί τους.

Ήρθε η ώρα του μεσημεριανού και ο υπεύθυνος μοιράζει τα σουπλά βρίσκοντας σε ποιόν ανήκουν από τη φωτογραφία.

Βγαίνοντας στον κήπο, τα παιδιά κρατούν το κάγκελο της σκάλας και κατεβαίνουν προσεκτικά και με την επίβλεψη των παιδαγωγών. Άλλη μια κατάκτηση αυτονομίας που ενισχύει την αυτοπεποίθηση τους!

Ομάδα Δανάης Λυγγερίδου, 2-3 ετών

Ο Λύκος και τα 7 Κατσικάκια

Για το σχέδιο εργασίας (project) με θέμα «Ο λύκος» που επεξεργάζεται η ομάδα των προ-προνηπίων, διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε την ιστορία με το λύκο και τα επτά κατσικάκια.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, στους λύκους και στα κατσικάκια.

Θυμήθηκαν το παραμύθι και βουτώντας τα πόδια τους στο αλεύρι «ξεγέλασαν» τα κατσικάκια που κοιμούνταν ήσυχα στο σπιτάκι τους. Μόνο που στη δική μας ιστορία οι λύκοι ήθελαν να παίξουν και να χορέψουν με τα κατσικάκια γιατί ένιωθαν μοναξιά.

Τα παιδιά μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα πειραματίστηκαν με το αλεύρι, εκφράστηκαν μέσω του χορού και της κίνησης και διασκέδασαν πολύ.

Είναι άραγε ο λύκος κακός ή καλός; Η ομάδα μας συνεχίζει την αναζήτηση!

Ομάδα Αγγελικής Νομικαρίου, 3-4 ετών