Θαλασσινές Γεύσεις

Μιλώντας για τη θάλασσα που είναι το θέμα του project που ασχολούμαστε αυτή την περίοδο, διαβάσαμε πολλά βιβλία και είδαμε στις εικόνες τους πολλά ψάρια. Φτιάξαμε τα δικά μας ψαρια, έτσι όπως το κάθε παιδί τα φαντάστηκε!

Όμως δεν είδαμε αληθινά ψάρια.  Ένα παιδί είχε την ιδέα να πάμε για ψάρεμα αλλά αφού συζητήσαμε και καταλήξαμε ότι αυτό δε γίνεται, αποφασίσαμε να πάμε στη λαϊκή αγορά να αγοράσουμε ένα ψάρι, να το μαγειρέψουμε και να το φάμε.

Ξεκινήσαμε λοιπόν ένα πρωινό όλοι μαζί να επισκεφτούμε την κοντινή λαϊκή αγορά της γειτονιάς μας.  Τα παιδιά παρατήρησαν τα ψάρια, τα διαφορετικά  χρώματα  τους, τα μεγέθη,  αλλά και  το μάτι τους για να δούνε αν είναι φρέσκα.

Μαζί με το ψάρι σκεφτήκανε να πάρουν και μερικά λαχανικά για να συνοδεύσουν τη μαγειρική μας.

Ήρθαν σε επαφή με την ανταλλακτική αξία των χρημάτων.

Όταν επιστρέψαμε στο σχολείο ξεκινήσαμε την προετοιμασία για τη μαγειρική. Κόψανε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και περιεργαστήκανε το ψάρι που αγοράσαμε.

 

Αφού βράσαμε το ψάρι και τα λαχανικά, το στολίσανε στο πιάτο με ελιές. Και στο τέλος αντιγράψανε τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε.

 

Από το Νηπιαγωγείο Παπάγου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>