Πασχαλινά Παιχνίδια από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο ενός Προγράμματος Ομαλής Μετάβασης των Νηπίων στο Δημοτικό

Καθώς πλησίαζε το Πάσχα η ομάδα του Νηπιαγωγείου, τα “Υποβρύχια” ετοίμασαν δράσεις, σύμφωνα με πασχαλινά έθιμα – παιχνίδια από όλο τον κόσμο, για όλο το σχολείο! Μια ευκαιρία μέσα από το παιχνίδι να γνωριστούν τα νήπια με παιδιά όλων των τάξεων και να δώσουν ραντεβού για παιχνίδι και καινούριες συνεργασίες την επόμενη χρονιά.

Όπως και στο Saalfeld της ανατολικής Γερμανίας, έτσι κι εμείς, με την βοήθεια του Α1, Α2 και Δ1, σχεδιάσαμε και διακοσμήσαμε Αυγά για να στολίσουμε την μουριά στην αυλή μας!

Την επόμενη μέρα προσκαλέσαμε τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου μαθητές και μαθήτριες των Ε΄και Στ΄ τάξεων για να παίξουμε το πασχαλινό παιχνίδι “Τα αυγά που κυλάνε” σύμφωνα με αγγλικό κι αμερικάνικο έθιμο.

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στα πασχαλινά έθιμα του κόσμου, την Πέμπτη μαζί με το Δ2, το Γ1 και το Γ2, γίναμε μάγειρες και φτιάξαμε … τη  “Γιγάντια Ομελέτα” με 100 αυγά. Στην Γαλλία, στο χωριό Haux, η γιγάντια ομελέτα αποτελείται από 5.000 αυγά!

Μμμμμμιαμ!

Τέλος, την Παρασκευή, μαζί με τους μικρότερους φίλους μας τα “Πουλάκια” από τον Παιδικό Σταθμό, πραγματοποιήσαμε Κυνήγι Πασχαλινών Αυγών, όπως συνηθίζουν να κάνουν στη Γερμανία και σε άλλες χώρες!

Ήταν μια εβδομάδα γεμάτη χρώματα, γέλια, γνωριμίες, καινούργιες φιλίες, συνεργασίες, όμορφες στιγμές.

Μια εβδομάδα γεμάτη πασχαλινές περιπέτειες!

Από το Νηπιαγωγείο Γέρακα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>