3ο Φεστιβάλ Αειφορίας

Αγαπητοί γονείς και φίλοι του σχολείου,

«Μήπως Αειφορία σημαίνει να ανακαλύπτεις και να μαθαίνεις καινούρια πράγματα μπαίνοντας σε ανοιχτές πόρτες…και να έχεις κι εσύ τη δική σου πόρτα ανοιχτή ή και να δημιουργούμε όλοι μαζί κάτι…​»

Τα Εκπαιδευτήρια Αργύρη-Λαιμού στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των καινοτόμων προγραμμάτων των τμημάτων του Παιδικού Σταθμού, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο Γέρακα για τη χρονιά 2014-15 διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Αειφορίας 2015 και σας καλούν να συμμετέχετε σε αειφορικές δράσεις με κύριους συντονιστές τους ίδιους τους μαθητές και  μαθήτριες.

  Κατά την επίσκεψή σας ετοιμαστείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις αισθήσεις για να παρακολουθήσετε το εργαστήρι μαγειρικής προσφοράς της ομάδας Ροδιά σε συνεργασία με την Προσχολική Αγωγή Κορυτσάς, να παίξετε ψηφιακά παιχνίδια που κατασκεύασαν μαθητές/τριες στο εργαστήρι Η/Υ, να δείτε ταινίες και βίντεο από το εργαστήρι οπτικοακουστικών μέσων αλλά και τις τάξεις, να ακούσετε τραγούδια από την χορωδία του δημοτικού, να παίξετε «τζαμί» με το Α1, να παιχνιδοτραγουδήσετε με το Α2, να δημιουργήσετε «βρώσιμες» σημαίες με τη Β’ τάξη, να «στρώσετε» το μεσογειακό τραπέζι με το Γ1, να πειραματιστείτε με τα μέρη του σώματος με το Γ2, να «επισκεφθείτε» το διάστημα με το Δ1, να χειροτεχνήσετε με λίθους με το Δ2, να συναισθανθείτε μουσικά με την Ε’ τάξη, να ακούσετε ραδιοφωνικές εκπομπές και να δημοσιογραφήσετε με την ΣΤ΄ τάξη.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, 17:00-21:10 στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου (Λ. Γέρακα 1, Γέρακας).

Παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα των δράσεων του 3ου Φεστιβάλ Αειφορίας και μία σύντομη περιγραφή τους, καθώς και τον διαχωρισμό των μαθητών/τριών στις δύο βάρδιες με βάση τον οποίο θα οργανώσετε την επίσκεψή σας.

Σας περιμένουμε να συνδημιουργήσουμε,

Η Διοίκηση, το προσωπικό και οι μαθητές/τριες

των Εκπαιδευτηρίων Αργύρη-Λαιμού

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>