Η ιστορία μας

Το 1973, η Μαίρη Αργύρη ίδρυσε στην περιοχή του Παπάγου το οικοτροφείο «Χαρά και Αγάπη», που στην περίοδο της μεταπολίτευσης εξελίχθηκε σε Βρεφονηπιακό Σταθμό-Νηπιαγωγείο. Η ίδρυσή του σε μία περίοδο έντονων κοινωνικών και πολιτικών ζυμώσεων για τη χώρα, ένωσε παιδαγωγούς και γονείς σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα σχολείο που να σέβεται τη φωνή του παιδιού και τις ιδιότητες της παιδικής ηλικίας. Το 1980 δημιουργήθηκε ένας δεύτερος Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο στην ίδια περιοχή.

Έρευνα εκείνης της εποχής έδειξε ότι τo σχολείο μας ήταν το πρώτο που συνεργάστηκε με άνδρες νηπιαγωγούς. Παράλληλα, λειτουργούσαν ομάδες γονέων και παιδαγωγών με ψυχολόγους εκπαιδευμένους στο εξωτερικό, όταν στην Ελλάδα δεν υπήρχε ακόμα Πανεπιστημιακή Σχολή Ψυχολογίας. Στην πορεία, το σχολείο πρωτοπόρησε στην εφαρμογή της διαθεματικής και βιωματικής μεθόδου σε συνεργασία με ακαδημαϊκά πρόσωπα που ενέπνευσαν το σχολείο μας και εμπνεύστηκαν από αυτό.

Το 2002 ιδρύθηκε το νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο μας στην περιοχή του Γέρακα. Μέσα σε λίγα χρόνια, το Δημοτικό σχολείο κατάφερε να ξεχωρίσει για τις καινοτομίες του στον τομέα της πολιτειότητας, της περιβαλλοντικής συνείδησης, της αισθητικής παιδείας και της ομαδικότητας.

Η περίοδος οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που ξεκίνησε το 2009 στη χώρα ενέπνευσε την ανάγκη για στενή παρακολούθηση των ραγδαίων εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο προκειμένου η σκέψη μας να  εναρμονίζεται με τον τρόπο διαμόρφωσης της παγκόσμιας πραγματικότητας και η δουλειά μας να συνεισφέρει στην έρευνα και στην ανάπτυξη εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής καινοτομίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.