«Μια μέρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο» – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

«Μα με ποια παιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά στην Αρχαία Ελλάδα;»

Προσπαθώντας να απαντήσουμε στο ερώτημα των παιδιών, αναζητήσαμε πληροφορίες από το διαδίκτυο όπου και μάθαμε ότι στα σκαλιά του Παρθενώνα οι Αρχαίοι Έλληνες σκάλιζαν και έπαιζαν τρίλιζα. Έτσι φτιάξαμε και  τις δικές μας με ξύλινη βάση και πιόνια από πέτρες.

Στη συνέχεια οδηγηθήκαμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο. «Χαθήκαμε» στις αίθουσές του, είδαμε από κοντά γλυπτά και αντικείμενα τα οποία είχαμε συναντήσει μόνο στα βιβλία μας και το μουσείο άνοιξε τις πόρτες της συγκεκριμένης αίθουσας μόνο για εμάς, μιας και δεν είναι ακόμη έτοιμη για το κοινό. Αλογάκια, σβούρες, κουδουνίστρες, μπιμπερό, κούκλες, ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια  των παιδιών.

Το τέλος της περιήγησής μας δε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πιο όμορφα από τα ίδια παιδιά και τις δικές τους  απεικονίσεις. Είναι πραγματικά φανταστικό να ζωγραφίζεις μέσα σ’ ένα μουσείο παρέα με Κούρους, Κόρες, Σφίγγες και άλλα υπέροχα εκθέματα!

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>